Lois Abbingh: în HCM Baia Mare am văzut echipa perfectă pentru mine

loisabbingh

Handbalul, în Baia Mare, este religie. Iar performanțele realizate de fetele de la HCM Baia Mare au creat un fenomen, căruia ne-am alăturat aproape toți locuitorii orașului. Acum, există o sete de performanță de nestăvilit la echipă, s-au făcut și investiții majore în jucătoare. Una dintre ele este Lois Abbingh, pe care lumea handbalului o consideră o stea în devenire.

Baia Mare a transferat-o, deși este accidentată la ora actuală. Să vedem ce are de zis Lois despre ea, despre HCM și despre oraș. (for english version, you can contact me)

handbalista

 Lois, pentru început, hai să te cunoaștem mai bine.

M-am născut la Groningen în 13 august 1992. Toată familia a trăit într-un sat, așadar pot să îmi amintesc perfect dragostea pe care am primit-o în copilărie. Chiar și azi,  familia este în continuare foarte importană pentru mine. La vârsta de 13 ani, ne-am mutat cu toții în Emmen, datorită carierei mele din handbal. Însă, eu am stat doar doi ani acolo, apoi m-am mutat la Arnheim, la academia de handbal. Părinții mei trăiesc în continuare acolo. Eu la vârsta de 17 ani am semnat primul contract de handbalistă profesionistă cu VFL Oldenburg din Germania.

De ce ai ales să joci handbal? Vii dintr-o țară care nu excelează în această ramură sportivă.

Bunicul meu, părinții și mătușa, toți au jucat handbal. Deci, nu prea am avut de ales :). Când eram micuță, mama mă lua cu ea pe unde juca. Așadar am început devreme, pe la vârsta de 4 ani cred. Și mi-a plăcut! Când am ajuns la adolescență, a fost necesar să mă mut la un alt club deoarece doream mai mult. Tot timpul când credeam că e nevoie de un nou pas în carieră, o făceam fără să ezit. Toatea acestea au dus și la convocarea pentru națională pe când aveam 17 ani.

HCM Baia Mare. De ce noi?

Îmi doream foarte mult să joc în Champions League, iar Baia Mare mi-a pus pe masă un proiect excelent. Pe lângă asta, știam cum e să trăiești în Germania, iar acum îmi doream să experimentez o altă țară.  Cred că este un lucru interesant să cunoști o țară nouă, limbă și tot ce ține de această experiență. Te ajută să te dezvolți ca om și ca jucător. Așadar, în HCM Baia Mare am văzut echipa perfectă pentru mine.

Știu că ai petrecut doar câteva zile cu coechipierele, dar cum te înțelegi cu ele? Cunoșteai pe cineva înainte să alegi HCM?

Până acum mi-am petrecut doar o săptămână în Baia Mare, însă toată lumea a fost foarte drăguță. Nu am fost singura nou-venită, dar a fost foarte frumos modul în care am fost întâmpinate la echipă. Cred că acesta este spiritul necesar pentru a deveni o echipă bună. Înainte să aleg HCM am cunoscut unele fete, am jucat una împotriva alteia la turnee de european sau mondial. Dar nu cunoșteam pe nimeni personal, deci totul a fost nou pentru mine. Dar cum am mai spus, m-am bucurat să cunosc pe toată lumea și să fim întâmpinate astfel.

Ce părere ai despre orașul nostru?

Nu știam cum va fi Baia Mare, dar îmi place. Ador să iau cina în oraș, iar cel mai bun loc pentru acest lucru e Centrul Vechi, cu toate terasele alea frumoase. Este un oraș extrem de prietenos și abia aștept să descopăr mai multe.

Cum decurge recuperarea? Când te vom vedea pe teren?

Până acum decurge totul foarte bine. Sunt foarte pozitivă și îmi doresc mereu mai mult(chiar decât pot). Câteodată, medicii chiar trebuie să mă țină în „frâu„ :). Dar cel mai important lucru este că genunchiul arată foarte bine și sper ca până în decembrie să reintru la antrenamente. Cu siguranță nu voi juca la Campionatul European, dar după aceea voi fi aptă pentru joc. Chiar la timp pentru meciurile Champions League din ianuarie.

Baia Mare este renumit pentru publicul său. Ești pregătită să joci în fața unei astfel de săli?

Am auzit doar lucruri bune despre fanii din Baia Mare și abia aștept să îi văd cu ochii mei și să îi aud cu urechile mele. În handbal, este un avantaj enorm când ai un asemenea public care să te susțină. La început voi încuraja echipa alături de ei. Însă, după, aștept să le simt suflul și de pe teren.

mingehandbal

Am văzut că deții un blog. Este un hobby de-al tău?

Îmi place foarte mult să scriu. În Olanda, scriam pentru un ziar și am avut doar recenzii bune, am văzut feedbackul unora și am decis să îmi fac un BLOG. Când m-am accidentat am vorbit cu mai mult persoane care aveau blog și astfel mi-am făcut și eu unul. Este pentru fanii mei, dar și pentru cei care suferă de aceeași accidentare ca și mine. Pot să urmărească pașii pentru recuperare.

La final, dacă dorești să transmiți ceva fanilor HCM…

Fani HCM, îmi place mult modul în care încurajați echipa noastră. Noi ne luptăm zi de zi la antrenament pentru a atinge performanța, dar la fel faceți și voi pentru a fi mereu alături de noi. Fără voi nu ar avea rost să jucăm și îmi doresc să fiți al optulea jucător de pe teren. Eu voi da totul, din toată inima.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*