Mai există slugi în secolul XXI?

slugi în secolul xxi

Vă întreb asta, pentru că am auzit ieri despre o situație care m-a șocat. Serios, chiar m-a șocat. Îmi povestea un prieten că au venit la ei, la birou, niște persoane cu bani de peste deal (adică, Maramu ăla clasic). Oameni cu bani, pentru care banii nu reprezintă o problemă. Acești oameni aveau un sclav, slugă, cum vreți voi să îi spuneți.

Mi se pare un lucru absolut incredibil într-o țară europeană din secolul XXI. Știu că acum 100 de ani țăranii mai înstăriți își luau în gospodărie câte o slugă, este plin Maramureșul de astfel de cazuri. Dar totuși, chestiile astea se întâmplau într-o epocă în care așa ceva era considerat normal.

Sincer, mi se pare dezgustător ca oamenii să mai folosească alți oameni pe post de sclavi, slugi sau mai știu eu ce. Absolut, dezgustător. Voi ce credeți? Mai există slugi în secolul XXI?

foto

3 comentarii

  1. ….”sluga” este un termen peiorativ,folosit pentru ceea ce corect s-ar denumi „zilier” modern al vremurilor noastre.Intr-un fel sau altul el este platit pentru ceea ce face.Exista in Maramures si in Salaj,de unde sunt eu,si mentalitatea conform careia daca iti angajezi o „sluga” faci si un bine,in sensul ca aceste persoane provin din medii sociale defavorizate iar tu,oferindu-le un adapost si o masa in schimbul activitatilor prestate te erijezi in bun crestin si samaritean.Evident ca nu este normal si logic,deoarece aceste biete suflete nu beneficiaza de alta protectie sociala sau de orice fel,decat cea a „stapanului”…:)

  2. Slugi exista la toate locurile de productie din tara.Ce ziceti????????????????/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*