3

Mâncarea aduce poveste by Rita Ilieș.

Nu am mai avut de mult timp un interviu pe acest blog. Așadar, vă las să vă „înfruptați” papilele gustative. Unul dintre cele mai „delicioase” interviuri. Nu mă credeți? Intrați pe siteul ei. O să vă convingeți singuri.

Rita, în primul rând hai să te cunoaștem mai bine.

Rita-Adriana Ilieș (ritailies.ro) – asistent medical în devenire.  Pasionată de-o viață de gătit, mă dedic, în cea mai mare parte, acestei minunate îndeletniciri. Cândva îmi doream să practic profesia de asistent medical, însă după 3 ani de studiu, mi-a trecut. Îmi folosesc, totuși, cunoștințele acumulate în domeniu și recomand tuturor să investească în ei, făcând măcar un curs de prim ajutor.culinary rainbow

RitaIlies.ro este un site care devine din ce în ce mai cunoscut în rândul gurmanzilor. Cum de ți-a venit ideea să faci un site pe acest segment?

Am început cu un blog în anul 2013; primele rețete și imagini îmi amintesc mereu de evoluția mea și tare-mi place lucrul acesta!  În ultima vreme simțeam că e momentul să trec la un alt nivel, așa că i-am dat bătaie. Am întâmpinat și dificultăți alegând prost oamenii cu care să lucrez la site, însă, într-un final am scos-o la capăt. Lucrurile s-au așezat cum nici nu visam, așa că anul acesta m-am mutat de-a binelea în ”căsuță” nouă.

Cum este această lume a gătitului?

Complexă dacă ai posibilitatea să experimentezi. Am avut ocazia să lucrez și în bucătării de restaurant, ceea ce reprezintă o experiență aparte. Majoritatea bloggerilor culinari se limitează la explorarea propriei bucătărie.

Ce aduce RitaIlies.ro diferit fată de restul siteurilor de gen?

Poveste. Aduce poveste. Îmi place să scriu, îmi place să comunic. Îmi place să vin mereu cu o introducere atunci când scriu o rețetă. Uneori sunt întâmplări reale relaționate cu preparatul despre care scriu, alteori vin cu informații nutritive, ori curiozități care să te facă să-ți placă să parcurgi întreaga rețetă. Am împărțit site-ul în parte de rețete și una de blog unde voi scrie articole din lumea gastronomiei sau relaționate cu aceasta. Cititorii vor putea astfel găsi foarte ușor atât rețete cât și articole interesante. Eu știu un lucru: atunci când faci ceva din pasiune, n-ai cum să vorbești doar de ”cantități”.

Avem posibilitatea să gustăm din cele pregătite de tine la vreun local din Baia Mare?

Merg pe partea de colaborare cu mai multe restaurante din Baia Mare. De aproape un an de zile colaborez cu Chef Claudio, iar ocazional, la anumite evenimente cu Chef Florin Dumitrescu și echipa sa.

Din cele pregătite până acum, care îți este cea mai dragă rețetă?

Cu siguranță tortul Doboș. Îmi amintește de toată copilăria mea. De minunatul meu bunic de la care mama și apoi eu, am învățat această extraordinară rețetă. O rețetă pregătită mereu cu suflet în familia mea!

Spune-ne, te rog, unde pot lua legătura oamenii cu Rita Ilieș pentru diferite evenimente?

Pe mail: contact@ritailies.ro

Pagina ritailies.ro pe facebook sau telefon 0742 744 634 ( Rita Ilieș ) / 0740 252 133 ( Claudio Avram ).

Poti sa ne dezvălui planurile de viitor ale acestui site de gatit?

Tot ceea ce plănuiesc în ceea ce privește site-ul este să vin cu rețete cât mai bune și folositoare pentru toate categoriile de cititori, atât pentru cei mai experimentați, cât și pentru cei care n-au prea intrat în bucătărie.

Ce recomanzi celor care doresc să gătească după rețetele tale?

Să aibă curaj și să fie deschiși. Primesc adesea comentarii care mă bucură, gen:  ”E absolut superb!!! Jur ca incerc si eu reteta !!!” sau ”E asa frumos explicata incat am sa-mi fac curaj sa incerc si eu.”

Îmi dau seama că oamenii au nevoie să li se explice absolut toți pașii unei rețete și mai ales că au nevoie de imagini explicite; le este mult mai ușor să prindă curaj. Mă străduiesc de fiecare dată să le fac pe plac. Și mie-mi plac detaliile, de aceea încerc să le ofer la rândul meu.

Profesoara mea de ”geriatrie”, medic de altfel, spunea tare bine ce spunea: ”în viață totul e reversibil, mai puțin moartea.

Deci, îndrăzniți! Dacă ceva nu vă iese la prima încercare, cu siguranță la a doua va ieși perfect. Până și maioneza tăiată se poate repara cu puțină zeamă de lămâie.

Uimește-mă! Ce meniu ai pregăti pentru www.cotosra.ro?

Poate o salată de icre cu porumb, nemaipomenită: http://culinaryrainbow.ro/recipe/salata-de-icre-cu-porumb/

O supă cremă de brânză, foarte interesantă: http://culinaryrainbow.ro/recipe/supa-crema-de-branza/

Limbă de porc într-o delicioasă combinație cu bulion și măsline negre: http://culinaryrainbow.ro/recipe/limba-de-porc-cu-bulion-si-masline/

Iar la desert, fără niciun dubiu, Tort Doboș!

Apropos: el mi-a adus o altă experiență extraordinară, tocmai  în platoul Neața cu Răzvan și Dani, la Antena 1, în ziua de Crăciun: http://culinaryrainbow.ro/recipe/tort-dobos-tortul-copilariei-mele/

3 Comments

  1. Bravo, copil frumos si harnic! Drag sa te citesc, drag sa te urmaresc! Succes si multa sanatate!

  2. Mai scutiti-ma cu aceasta ratata, care pana si in raspunsurile la acest interviu a copiat de la altii. Din 2013 era asistent medical in devenire. Si azi e la fel. O ratata. Nici in restaurante nu a lucrat. Scrie articole pline de greseli gramaticale grave. Dar deh, azi toate curcile isi vopsesc cateva pene si se dau drept pasari exotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *