Cum stați cu simțul afacerilor? V-ați gândit să va deschideți o afacere? Vă interesează cum se comunică în lumea afacerilor? Știți că în Baia Mare există Maramures Business Club? Aici, este locul unde antreprenorii de MÂINE își dau întâlnire cu oamenii de afaceri de AZI. Iar, omul din spatele proiectului, Ciprian Borsan, a binevoit să îmi răspundă la câteva întrebări.
Ciprian, aș vrea să te prezinți celor care ne citesc.
Să începem cu începutul, însă o să încerc să sintetizez cât mai mult. Sunt originar dintr-un sat din județul Galați, am locuit 9 ani în Cluj-Napoca, orașul studenției mele, și de aproximativ 3 ani locuiesc în Baia Mare (deja mă simt maramureșean). Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai, fiind licențiat în marketing și având un master în managementul afacerilor. Am fost întotdeauna o persoană care și-a dorit să transforme în bine comunitățile în care a trăit, acesta fiind și motivul pentru care am activat în multe ONG-uri în calitate de președinte și vice-președinte (Asociatia Studentilor Sectiei de Marketing si IAA Young Professionals Cluj) sau membru (JCI Cluj, COS Cluj, AIESEC) și am co-lansat proiectul I Love Cluj. În 2010 am făcut parte din delegația României prezentă la Open Days în Bruxelles, iar în 2011 am participat în cadrul Forumului Romania Juna, aflat sub patronajul Băncii Naționale a României, alături de alți 100 de tineri experți români.Actualmente, sunt fondatorul clubului de afaceri Maramures Business Club, co-fondator al agenției de marketing online Harpoon și manager de dezvoltare în cadrul companiei Darian DRS S.A., lider în România în servicii de evaluare și consultanță de afaceri.
Cum ți-a venit ideea să înființezi Maramures Bussines Club?
După primele două luni de la mutarea în Baia Mare, când am simțit că antreprenorii și profesioniștii din acest oraș au nevoie de un spațiu a lor unde să poată interacționa și lega parteneriate cu alții ca ei, să interacționeze și să învețe de la oameni de afaceri cunoscuți pe plan local și național, să aibă acces la ultimele trenduri din lumea globală a afacerilor. Pentru a testa ideea clubului de afaceri, am organizat în Noiembrie 2012 cel mai important eveniment de afaceri din Baia Mare, care a fost un real succes. Atunci, ascultându-i pe cei prezenți acolo mi-am dat seama că necesitatea unui club dedicat celor cu spirit antreprenorial era evidentă.
Crezi că oamenii din Baia Mare sunt receptivi în legătură cu acest concept?
Astfel de cluburi de afaceri există de peste un secol în S.U.A. și în Europa, având un rol extraordinar de benefic în dezvoltarea mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial. Știam de la bun început că va trebui să am răbdare și că treptat antreprenorii din oraș vor afla despre beneficiile înscrierii în Maramures Business Club. Acum, la peste un an de la lansare, consider că ne aflăm pe drumul cel bun, insă așsteptăm și mai mulți antreprenori sau profesioniști din oraș să ni se alature.
Poți să ne spui câteva cifre legate de acest club? (număr de membri, întâlniri, speakeri invitați etc.)
Într-un an de existență, în cadrul clubului am organizat aproximativ 15 evenimente, unde am avut invitați antreprenori și manageri cunoscuți pe plan local ca Silviu Zetea (Distileriile Zetea), Ciprian Ghise (Indeco Soft), Tiberiu Markos (Technosam), Angela Bercean (Sam Mills) sau Sorin Druta (Drupanel si DruRelax) dar și invitați recunoscuți pe plan național ca Marius Ghenea (business angel), Alin Fetita (consultant change management), Elena Badea (marketing manager la E&Y Romania), prof. dr. Vasile Puscas (fostul negociator sef al integrarii Romaniei in U.E.), Cristina Varo (life coach).
Știu că toți invitații sunt speciali, însă cine a stârnit cel mai mult interes?
Așa cum ai spus și tu, toți invitații clubului sunt oameni deosebiți, cu o experiență de viață și de afaceri din care membrii clubului au de învățat. Este o oportunitatea fantastică să poți interacționa, dialoga și învăța de la astfel de oameni.
Există o sumă pe care trebuie să o achiți dacă îți dorești să participi la evenimentele organizate de tine?
Ca orice club de afaceri care se respectă și dorește să dezvolte proiecte și evenimente valoroase pentru membrii săi, și în cazul Maramures Business Club există o taxă de membru care se achită anual sau semestrial. Totodată, la unele evenimente ale clubului pot participa și persoane care nu sunt membre, iar taxa de participare in cazul acestora variază intre 60 și 100 de lei.
Unde se pot informa oamenii în legătură cu evenimentele MBC?
Mai multe detalii pot afla de pe site-ul clubului www.MaramuresBusinessClub.ro sau de pe paginile noastre de Facebook și LinkedIn.
Poți să ne dezvălui câteva planuri de viitor?
Pentru perioada următoare avem o nouaăstrategie. Întâlnirile membrilor clubului vor fi bilunare, la micul dejun, unde vom avea și invitați speciali. Asta pentru a întări legăturile dintre membri. În plus, vom lansa două programe valoroase de dezvoltare antreprenorială și dezvoltare personală (soft-skills) cu specialiști, traineri și mentori recunoscuți pe plan național. Și mai avem câteva surprize pe care le vom dezvălui la momentul potrivit.
La final, aș vrea să dai un sfat esențial pentru antreprenorii dintre noi.
Să nu renunțați niciodată la visurile voastre și să creați întotdeauna valoare pentru clienții voștri.
Lasă un răspuns