În sala Europa din Primăria Baia Mare a avut loc conferința locală privind evenimentul național „Let`s Do It, Romania!”, evinement ce se va desfășura și în județul Maramureș pe data de 24 septembrie 2016.
Alături de coordonatorii județeni d-na Pop Silvia și d-ra Balog Miradona, la eveniment au participat primarul interimar al Municipiului Baia Mare, reprezentanți ai Prefecturii Maramureș, Ocolul Silvic Baia Mare, ISU Maramureș, Poliția Județeană, Jandarmeria Maramureș, SC Urbis SA, SC Vital SA, Agenția de Mediu Maramures, și membri ai Gărzii Ecologice Baia Mare.
Primarul interimar, d-nul Rob Marinel a declarat „Vreau să vă asigur că Primăria și Consiliul Local Baia Mare susțin toate acțiunile cu caracter ecologic, acțiuni care privesc integritatea mediului și nu în ultimul rând, curățenia. Am avut și eu onoarea să fiu lângă studenți în spiritul iubirii față de natură, față de mediu și față de curățenie. Consider că și ei la momentul potrivit își vor aduce aportul pentru a susține astfel de acțiuni. Primăria Baia Mare, de asemenea, susține și sprijină organizatorii să desfășoare acest eveniment”.
Elementul de noutate pe care-l aduce acțiunea o reprezintă cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri, aspect ce va fi realizat prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”.
„E un eveniment social , cu importanță majoră pentru comunitatea noastră, mă bucur că la această inițiativă au răspuns pozitiv toți factorii decizionali din județ. Sunt convinsă că numărul participanților va fi unul mare, Maramureșul este unul din promotorii educației ecologice la nivel național.Această acțiune înseamnă implicare, responsabilitate, apreciere față de natură și mediul înconjurător”, a declarat Pop Silvia, președinte Garda Ecologică Baia Mare, coordonator județean.
Voluntarii „Let`s Do It, Romania!” sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumetii. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.
„Sperăm ca și în acest an să avem la fel de mulți voluntari ca și în anii precedenți. Dacă până acum am curățat tot ceea ce înseamnă zone de agrement, anul acesta ne vom axa foarte mult pe reciclare. Vom strânge tot ceea ce înseamnă materiale reciclabile și le vom separa astfel încât să avem un mediu mai sănătos și mai curat”, a transmis Miradona Balog, președintele organizației Nature’s Guardian, coordonator județean.
În 2016, „Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. 5 ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie, a mai precizat Pop Silvia, coordonator județean.
Lasă un răspuns