Mascații au descins iar

contrabandamaramures

Situându-ne așa aproape de Ucraina, în Maramureș,  au înflorit afacerile cu marfă de contrabandă de-a lungul anilor. Alimente, carburanți, arme și (închiupiți-vă sunetul tobelor)… ȚIGĂRI. De toate mărcile, gusturile și prețurile. Iar piață de desfacere pentru ele, există. Fumătorii autohtoni nu au fost, încă, convinși de țigările electronice. Cumpără cartuș după cartuș, ajutând afacerile și afaceriștii aflați în ilegalitate.

Așa se explică și desele descinderi ale mascaților(denumire înregistrată la OSIM de țigani?). O dată, maxim de două ori pe an, oamenii legii(sic!) pun piciorul în prag. Arestează, confiscă (5 cartușe de data aceasta) tot ce prind. Cantități infime, bineînțeles. Totuși, este de admirat consecvența cu care operează. Cunosc și ei foarte bine locurile unde îi pot găsi pe băieții cu „țigări…am țigări!”. Însă ei descind doar de două ori pe an, când ar putea liniștit să meargă zilnic. Tot acolo i-ar găsi.

Nu cred că așa, de ochii lumii, Poliția Română cu ai săi „ninjalăi”, va rezolva problema contrabandiștilor. Vor apărea constant ca niște eroi prin presa locală și atât. Problema rămâne acolo, contrabandiștii trăiesc bine mersi în continuare. Dar ei au descins! Iar! Curajos!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*