Memorialul Durerii

memorialuldureriisighet

Soarele și buna dispoziție ar trebui să fie în centrul atenției acum. Însă, eu m-am gândit să facem o scurtă incursiune la una dintre cele mai dureroare clădiri de pe întreg cuprinsul județului Maramureș. Memorialul Durerii de la Sighetu Marmației este dovada vie că timp de 45 de ani țara aceasta a fost „violată” de comunism și comuniști.

La această închisoare au fost lichidați cei mai de seamă oameni politici, luptători anti-comuniști…de fapt, oricine se opunea regimului era distrus în celulele acestei clădiri. La ora actuală, este un muzeu dedicat memoriei celor ce au pierit aici. Dacă prin absurd scăpați teferi pe drumurile de coșmar din județ și ajungeți la Sighetu Marmației, nu trebuie ratat. Oricât de „macho” ați fi, o lacrimă tot o să apară în ochii voștri.

Mai bine MORT, decat comunist!

Foto

1 comentariu

  1. Sunt implinit sufleteste ca am vizitat Memorialul Durerii si am putut realiza cat de cruda este realitatea cruzimii comunismului in tara noastra,cat de multi oameni integri au suferit pentru ca au avut puterea de ale spune NU COMUNISMULUI celor ce-l propovaduiau drept noua religie .Sunt implinit ca am putut pasi pe urmele celor ce au varsat sange,au suferit si au nadajduit la libertate,mi-au ars sufletul si inima toate marturiile pastrate,toate adevarurile infame ale acelor vremuri!! Cinste si respect luptatorilor si vars nu o lacrima ci un fluviu de lacrimi si regret pentru semenii mei care nu si-au precupetit nici chiar viata in lupta aceasta sfanta!!! ONOARE SI RESPECT !!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*