Mi-e dor de FC Baia Mare!

fc baia mare

Sâmbătă, m-am uitat la tembelizor la meciul dintre echipa locală, FCM Baia Mare și studenții clujeni. Din păcate, am văzut prea puțin fotbal și o înfângere, care a lăsat un gust amar spectatorilor de pe stadion. În cele 90 de minute de simulacru de pe stadionul Viorel Mateianu, mi s-a făcut un dor nebun de echipa fanion a orașului Baia Mare, FC-ul nostru drag.

Mi-am adus aminte de primul meci văzut vreodată pe acest stadion, asta se întâmpla undeva prin 93-94, deși tata insistă că am fost chiar și când am fost mai mititel. Mi-a trecut prin fața ochilor și promovarea în A și după, coșmarul vânzării locului. Mi-am adus aminte cum un oraș întreg a întors spatele acestei echipe și la meciuri prin liga a treia eram maxim 30 de oameni pe stadion.fc baia mare

Apoi mi-am adus aminte de anii de speranță, 2008-2010. Echipa juca în liga a treia, iar alături de 30-40 de băieți visam și speram la mai mult. Apoi am promovat. Mi-am adus aminte de marșul Salvați FC Baia Mare. Nu am fost mai mulți de 100 de persoane, dar măcar am încercat ceva! Iar apoi m-a izbit adevărul crunt, echipa mea nu mai există!

Eu nu am mai fost din 2010 pe stadion și nu am să mă mai duc până când o echipă locală nu va reveni la culorile mele dragi, galben și albastru. Dar, mă bucur să văd că există atâta foame de fotbal în oraș. 6000 de oameni au fost sâmbătă la meci, mai mulți ca la multe meciuri din prima ligă. Asta înseamnă ceva!

Mergeți joi și încurajați această echipă în meciul din Cupa României. În cupă, surprizele sunt posibile. Însă, eu rămân cu dorul de FC Baia Mare. Cu dorul să văd în galerie steagurile galben-albastre, fularele galben-albastre etc. Mi-e dor de FC Baia Mare și eu nu pot să o înlocuiesc cu o altă echipă. Asta este! Dar joi voi ține pumnii actualei echipe și sper să aducă o bucurie pentru miile de suporteri de pe stadion. Hai Baia Mare!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*