Minaur: diamant de Maramureș

diamant de maramures

Incandescenta sală din Baia Mare, cu cei peste 4.000 de spectatori, este o părticică din imensa galerie a milioanelor de români care au salutat triumful european al băimărenilor, Minaur Baia Mare putîndu-se numi, de fapt, Minaur România! (…) Faptul că, în intervalul a 3 ani, a cucerit două cupe europene, performanţă nemaiatinsă de vreo echipă din ţară, ne conferă dreptul s-o numim, cu mîndrie, echipa nr 1 a României!” (actorul Emil Hossu, fragment din cartea „Minaur – diamant de Maramureş”)

Sunt puține orașe în România care dețin un asemenea brand. Din păcate pentru noi, nimeni nu profită de acest renume la ora actuală. Marketingul sportiv este un domeniu care nu interesează în Baia Mare.

În anul 1997, un jurnalist celebru, Ion P.Pop a scris o carte. Ea se intitulează Minaur: diamant de Maramureș. Una dintre cele mai frumoase și celebre cărți despre o echipă românească.

Din păcate, se găsește greu. Eu am avut norocul să o împrumut de la un amic. Remarcabilă povestea echipei noastre. Trebuie povestită, ba mai mult, trebuie trăită. Sunt extrem de mândru că eu am trăit pe propria piele murmurul sălii la cele două titluri de campioană. Nu am cuvinte să descriu atmosfera de atunci, pur și simplu nu am.

Suporteri Minaur Baia Mare, încercați să puneți mâna pe un exemplar din cartea de mai sus. Merită răsfoită.

Voi încheia cu un citat dintr-o altă carte dedicată echipei noastre dragi. Hai Minaur!

Minaur nu mai este de mult doar o echipă a Maramureşului, ea devenind – onoare de rîvnit – a tuturor, a noastră.” („Pe Săsar în sus” din cartea „Patru secunde ale unei mari victorii”, autori Hristache Naum şi Ion P Pop, Baia Mare, 1985)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*