Misiunea: Riposta

Ieri toata presa baimareana a vuit de faptele eroice pe care le-au infaptuit jandarmii si trupele speciale din oras. Oamenii legii au demarat o campanie prin care au dorit sa prinda cat mai multi infractori ai orasului. Si au vizat mai multe zone „fierbinti” ale urbei noastre.

Au vizitat zona „Center” din Baia Mare, locul unde evaziunea fiscala si camataria sunt afaceri infloritoare. Punctul cel mai rusinos de pe harta municipiului. Au impartit amenzi in stanga si in dreapta, au retinut mai multi suspecti cautati de politie. Dupa ce au terminat de puricat piata chineza au trecut la inutilele amenzi pentru prostitutie. Le-au retinut pe doamne, le-au urcat in masinuta le-au plimbat pana la sediu de unde ele s-au reintors frumos la prestat munca.

Utilitatea unor asemenea actiuni nu poate si nu trebuie contestata. Asta e treaba lor, sa se asigure ca noi cetatenii contribuabili avem parte de o lume ordonata. Insa eu ma intreb doar un lucru. De ce acesti oameni sunt amendati acum, iar maine ii vedem iar acolo? De ce in timpul liber al organelor statului participa la petrecerile organizate de clanurile interlope din oras? Cum poti tu sa imi spui ca ai grija de ordinea publica cand in timpul liber esti la amic la catarama cu persoanele dubioase din oras? Probabil nu vom primi vreaun raspuns vreodata, insa vom ramane cu un nume de actiune pompos, Riposta.

P.S.: Imi place ca mereu isi gasesc nume cat mai sonore pentru actiunile lor..

Sursa foto:glasul.ro

26 de comentarii

 1. ce comedie. lumea interlopa si politia sunt mana in mana. ce fac ei aici sunt doar polite platite celor care nu au cotizat cat trebuia probabil.

 2. Dar la ce anume au ripostat? Ca eu inteleg ca le-au facut interlopii ceva, nu au mai platit taxele de protectie and stuff si atunci politia le-a aratat cum ar putea sa fie:))) La asta ma gandesc eu cand citesc RIPOSTA! :)))

 3. Poate daca ar face astfel de actiuni mai des ar avea un efect mai mare.

 4. 🙂 Ehh… asta e.. trebuie sa mai ciupeasca si ei cate un banut bun de pe undeva.. de aici si amicitiile de weekend 😀

 5. Misiunea ‘riposta’ e mai imposibilă decât misiunea imposibilă a lui Mel Gibson. Şi inutilă, totodată, pentru cetăţenii contribuabili, dar utilă pentru unii (cum a zis Amiralul)

 6. Oare și băieții de la vamă au luat parte la acțiune, fiindcă ieri seară, când m-am întors de la țară, în vârful Mesteacănului era un echipaj de la vamă care oprea mașinile ce veneau dinspre Baia Mare?

 7. De ce …? Pentru ca pentru foarte multi angajati ai structurilor de control si sanctionare sunt acolo nu pentru ca au un deosebit spirit civic si al dreptatii, ci pentru ca pozitia le permite sa obtina avantaje materiale importante, mult peste remuneratia lunara.
  Iar actiunile precum cea descrisa inta in ciclul „Mircea, fa-te ca lucrezi …”

 8. nu-i poţi băga pe toţi în aceeaşi oală. poate sunt unii care chiar încearcă să facă ceva, dar dacă atât le permite legea, ce vrei? să stea după ele mereu? aşa e la noi, nu poţi controla fenomenul. se învârt prea mulţi bani în sectorul ăsta ca să se schimbe ceva. cel puţin deocamdată.

 9. Ce-ai ma ca au „actionat” de ochii lumii si atat.
  In timpul in care ei „arestau” o tipa ca se vindea la colt, care oricum isi continua treaba dupa 1 ora de arest, baietii aduceau transportul, sau altii vindeau o persoana in afara sau un organ.
  Astea sunt nimicuri gen : „Politia a actionat prompt” HA :-J

 10. Nici eu nu le contest utilitatea, dar mafia, camataria si prostitutia beneficiaza de o asa amploare, in cat raidurile lor par ridicole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*