MTB Maraton 2015

mtb maraton baia mare

4 iulie – ziua startului celui mai important eveniment sportiv al verii din Baia Mare

MTB MARATON Baia Mare, cel mai longeviv maraton de mountain bike din România, revine în Baia Mare după 7 ani, ediția din 2015 urmând să aibă loc pe traseele de ciclism din jurul orașului.

Startul MTB MARATON Baia Mare 2015 se va da în 4 iulie, la ora 10.00, din Piața Libertății (Centrul Vechi), unde se vor afla peste 200 de cicliști amatori și profesioniști din Maramureș, țară și străinătate, dar și susținătorii acestora.

Pregătirile pentru ediția a 9-a a MTB MARATON Baia Mare 2015 sunt pe final. Afișele, tricourile competiției, diplomele și cupele sunt gata, pachetele de start sunt în lucru, traseele de concurs urmează să fie verificate, iar în următoarele zile se vor organiza mai multe ședințe tehnice cu voluntarii implicați în organizare, astfel încât maratonul să se desfășoare în condiții dintre cele mai bune și de siguranță.

Cel mai important eveniment sportiv al verii din Baia Mare va beneficia și de suportul administrației publice locale a municipiului, care urmează să asigure serviciile de utilitate publică, inclusiv de securizare a traficului rutier în zona de Start și Sosire, dar și de cele de la scena evenimentului, în Piața Libertății fiind programate concursuri și lecții de bicicletă pentru cei mici și diverse activități sportive care promovează mișcarea în aer liber.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a declarat: «Este o inițiativă bună, iar comunitatea noastră are nevoie de așa ceva. Dorim să fie un concurs excelent. Municipiul Baia Mare este în dezvoltare, iar procesul acesta presupune, printre alte numeroase proiecte, și promovarea mișcării în aer liber, a mersului cu bicicleta, la fel cum se întâmplă în toate orașele reprezentative din Europa. Am acceptat pe loc să susținem cu logistica noastră concursul de ciclism, fiind un demers firesc al strategiei care îi privește pe tineri. Este evident că sunt tot mai mulți practicanți de sporturi pe două roți, de aici și dorința de a suține maratonul și de a realiza un skatepark în Baia Mare.

Autoritățile băimărene vor mobiliza Poliția Locală pentru dirijarea traficului rutier pe strada Podul Viilor atât în momentul startului, cât și pe parcursul sosirii concurenților în Piața Libertății, unde va avea loc festivitatea de premiere și partea de animație la scenă. Pe durata concursului, băimărenii sunt invitați în Centrul Vechi, unde vor fi demonstrații de zumba, kangoo, spinning, dans.

Ediția MTB MARATON Baia Mare 2015 se anunță cea mai spectaculoasă din istoria de aproape un deceniu a competiției, pentru că traseul îi va provoca până și pe sportivii antrenați.

Szollosy Szabolcs, președintele Asociației Club Sportiv Mad Snails – organizatoarea evenimentului – a declarat: «Vor fi două trasee la MTB MARATON Baia Mare 2015, cel scurt, de 30 de kilometri, iar cel lung, de 68 km. Față de edițiile anterioare, provocarea o reprezintă are diferenţă de nivel, care pe traseul scurt este de 1.042 m, iar pe cel lung, de 2.258 m. Pe ambele se va parcurge și Route 66, porțiune cunoscută pentru dificultate de către cicliștii băimăreni. Pentru a-i încuraja și pe cei mici, vom avea și Family Tour, unde se pot înscrie copii între 8 și 13 ani alături de părinții lor.»

MTB MARATON Baia Mare 2015 are ca parteneri Primăria Baia Mare, Serviciul Salvamont și Kiss Fm, iar sponsorii ediției a 9-a sunt: Aska Grafika, Aramis Feeling, Art Tradition, BRD, Boneshaker, Fortis Gym, Floare de Colți, Hanul Igniș, Maratonic, PrintMasters, Univer.

Toți cei interesați de condițiile de participare și înscrieri sunt invitați să acceseze site-ul MTB Maraton Baia Mare (www.mtbmaratonbaiamare.ro) și pagina de Facebook (https://www.facebook.com/MTBMaratonBaiaMare).

Contact

MTB MARATON Baia Mare

Informații generale – 0722 573 139

Informații traseu – 0729 127 367

Email – info@mtbmaratonbaiamare.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*