Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță lansarea noului site web, www.muzartbm.ro

Ziua Internațională a Muzeelor este celebrată anual în 18 Mai, începând din 1977. Această sărbătoare a fost înființată de către Consiliul Internațional al Muzeelor pentru a crește gradul de conștientizare al publicului privind rolul muzeelor în dezvoltarea societății.

Evenimentele dedicate acestei zile vizează întemeierea și consolidarea relațiilor dintre muzee, specialiști și public. Tema anului 2022 este Puterea muzeelor, reflectată în demersurile instituționale de atingere a sustenabilității, de dezvoltare a capacității de inovare la nivelul digitalizării patrimoniului și al îmbunătățirii accesibilității, respectiv de educare a membrilor comunității.

Activitatea muzeelor, atât din România, cât și din străinătate, s-a diversificat constant în ultimii ani, iar extinderea în mediul online a devenit o nevoie, dar și o consecință a adaptării continue. Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a ales să sărbătorească Ziua Internațională a Muzeelor lansând site-ul web, în variantă îmbunătățită, cu o interfață mult mai prietenoasă cu vizitatorii, cu o cromatică și un design potrivit instituției cu profil artistic. Conținutul științific este adaptat nevoii de accesibilizare și strategiei de digitalizare a patrimoniului.

Continuăm astfel procesul de deschidere spre public, încercând să facilităm comunicarea cu membrii comunității, instituțiile de cultură, prietenii și susținătorii noștri. Prezentarea transmisă live la ora 14,00 pe pagina de Facebook a muzeului @MJACABM, va fi făcută de drd. Oana Enășel, referent marketing.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor accesul vizitatorilor este gratuit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*