Ne-am numărat rromii

rromi pe craica

De când avem un primar, care își dorește să rezolve problema pungilor de sărăcie de prin jurul orașului, autoritățile ies la număratul rromilor. Să vedem și noi câți sunt, ce și-au mai construit, cum se comportă etc. Rezultatele sunt așa și așa.

Craica, Pirita și Firiza sunt binecunoscutele zone cu probleme de pe raza municipiului Baia Mare. Aici colcăie rromii. Cu buletine sau fără, cu domiciliu sau fără, cu adăposturi ridicate din mizerii, chiripici sau mai știu eu ce. Cei de aici nu fac altceva decât să fure și să cerșească. În ultima vreme, s-au făcut remarcați și prin oraș. Din ce în ce mai vizibili și deranjanți.

Intervenția autorităților e de bun augur. Nu ne rămâne decât să așteptăm să se rezolve problema aceasta. E urât să vezi zilnic prin centru rromi care trag căruța cu mizerie, rromi care cotrobăie prin coșurile de gunoi, rromi la cerșit etc. Imaginea orașului are de suferit enorm.

Cu o relocare, condiții și școlarizare, sunt convins că rromii băimăreni se pot salva. Însă, depinde și de ei dacă vor. Aleg să rămână paria societății sau devin parte funcțională? Timpul în care se pot decide, cred că se scurge destul de repede. Cetățenii băimăreni își cam pierd răbdarea.

Foto

4 comentarii

  1. Bine ca-i vezi zilnic la finante (da, cu caruta) pt. adeverinte de ajutor social.
    Sunt ca si paduchii pe caine. Urla, vorbesc urat, put, le canta manelele din smartphone-uri, dar primesc ajutor moca de la stat? Da. Primesc…din pacate 🙁

  2. Problema rromilor se poate rezolva relativ repede…..este destul de simplu ..toti rromi fac copiii din cel putin trei motive : ca le place,…ca traiesc de pe urma lor …si ca le e lene sa munceasca este cel mai lenes si puturos neam de oameni ,de pe fata pamantului,bun si atunci ce-ar fi de facut??? simplu..ar trebui introdusa ca si in multe state europene, regula urmatoare ai venituri pentru intretinerea personala si a copiilor tai ???bun crestei sanatos….nu ai venituri?? statul roman serios si dedicat in dezvoltarea populatiei din tara , vine cu masura de a lua copilul nou nascut si nu numai si internare lor obligatoriu in case specializate unde ar primii pana la varsta de 20 ani mai ales educatia moderna si necesara ,pentru a numai dorii hara ,rahat si mizerie niciodata !!!!astfel tiganii nu ar avea motivatia pricipala de a face copii ….si treptat in cel mult 20 de ani fata tarii s-ar schimba radical!!!! fiindca oricum bani se cheltuie cu ei nu putini ,si azi!!!

  3. Mi se pare o idee destul de buna. Acum nu stiu cat de legala e, dar cred ca s-ar putea constitui cadru legal pentru asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*