Ne cumpără pământul

Din 1 ianuarie, țara noastră a căzut pradă vânătorilor de chiripiluri. Începând cu această dată, cetățenii UE au dreptul de a cumpăra teren fără număr. Acest lucru i-a și înfierbântat pe unii concetățeni, care acum se tem că vom fi cumpărați pe bucată.

Total greșit oameni buni. Cetățenii europeni dețin milioane de hectare în Ardeal, iar în Câmpia Bărăganului, limba arabă este la același rang cu cea română. Italienii dețin mii de hectare doar în județul Satu Mare, iar noi ne facem griji că Ungaria ne va cumpăra țara hectar cu hectar.

Dacă noi nu suntem în stare să ne lucrăm avuția, atunci măcar să dăm șansa altora. Poate ei vor reuși să producă. Să depăsim odată pentru totdeauna mentalitatea asta de victime a conspirațiilor mondiale. Nu facem altceva decât să ne plângem, nu știm să acționăm și să facem.

Milioane de hectare zac nemuncite, dar noi nu vrem să vindem…e mai bine așa. Minele stau închise, deși, s-ar putea începe mineritul. Mai bine așa. Cred că ne cam merităm soarta. Voi ce ziceți???

4 comentarii

  1. Dupa ce vor veni „la cumparaturi” chinezii, intre granitele tarii va ramane o groapa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*