Neglijența în turism costă

Știri din Maramureș 4 aprilie 2014
Știri din Maramureș 3 aprilie 2014

Citesc presa din județ zilnic, iar o știre m-a lovit peste față. Proprietarii de pensiuni din Maramureș se plâng de faptul că numărul turiștilor scade în fiecare an. E nasol atunci când nici oamenii  care veneau până acum, nu mai vin. A cui e vina?

Vina e a tuturor care sunt implicați în această afacere. E vina proprietarilor de pensiuni, pentru că nu se promovează deloc. E și vina celor din conducerea județului, deoarece nu investesc în infrastructura acestui județ. Să nu uităm nici de administrațiile locale, care au aprobat construcții kitschuite, casele tradiționale și porțile maramureșene dispărând una câte una.

Acum ne văităm, ne plângem, dar de schimbat tot nu schimbăm nimic. Pe undeva, mă bucur că a sosit și acest moment. E timpul ca unii administratori de pensiuni să își scoată capul din nisip; să privească în jur și să observe că făra promovare vor pierde. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

Maramureșul va dispărea de pe piața de turism. Administrația județului ar trebui să pună și ei umărul la salvarea turismului. Nu s-au plictisit de drumuri aiurea prin târgurile din Berlin, Roma și mai știu eu unde?

Comentarii

  1. By cotos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *