Ni s-au promis 5000 de locuri de muncă

locuri de muncă în baia mare

Atunci când actualul primar, Cătălin Cherecheș, a candidat pentru primărie, a prezentat băimărenilor planul său pentru acest oraș prăfuit. Erau 15 puncte pe ordinea de zi. Fiecare avea un termen de execuție. Iar, cel mai important dintre toate este cel legat de crearea locurilor de muncă în oraș.

La punctul 7, domnul primar ne promitea crearea a 5000 de locuri de muncă în 4 ani de zile. Acum, după ce au trecut 2 ani și ceva de la alegerea lui în funcție, sunt curios dacă ne poate oferi o cifră a ceea ce s-a realizat. S-au creat 2500 de locuri de muncă? Sau mai așteptăm? Înainte să sară „arhanghelii” primarului la mine, nu, nu este un atac la persoana sa. Este o întrebare legitimă pe care am dreptul să i-o adresez.

Nu arunc cu pietre, nu acuz, sunt doar curios. Din ce văd eu în oraș este din ce în ce mai greu de găsit un loc de muncă. Salariile sunt din ce în ce mai mici, iar șomerii din ce în ce mai mulți. Scuzele cu recesiunea, criza economică nu își au rostul. Când a prezentat planul său, situația economică a țării, județului Maramureș și orașului Baia Mare era dezastruoasă.

Deci, dacă binevoiește cineva din anturajul său, aș fi curios de un număr. Aș prefera să fie unul real. Îi excludem pe cei 32 de polițiști locali care își vor ocupa posturile cât de repede. Așadar, au mai rămas 4968 de locuri de muncă de creat??? Sau…?!?!?!

Foto

21 de comentarii

 1. Da si multe altele.Ar fi frumos ca o data la doi ani sa vedem ce s-a realizat din ce s-a promis. Nu sunt absurd, evident ca nu poti face tot. Dar macar o lista cu ce s-a realizat din cele 15 puncte ar fi suficient. 🙂

 2. nu a facut tot ce a zis
  eu zic totusi ca a facut ce a facut predecesorul lui in 20 ani
  cu locurile d emunca….lumea nu prea vrea sa munceasca,eu am cautat 2 baieti pt administare site vreo 6 luni.deci
  nu e nicaieri perfect dar e curat si incepe sa fie ok

 3. @eu: Corect. Nu este perfect nici la noi, nici la altii. Consider ca este destul de greu sa comparam 20 de ani cu 2 ani.

 4. Eu caut 2 oameni in productie de 6 luni. La ce va mai trebuie locuri de munca? Trebuie sa vrea cetatenii sa munceasca. Si asta nu e vina primarului…

 5. @gaben: Dar nu am zis ca ar fi vina primarului. Eu sunt doar curios ce s-a intamplat cu punctul 7. Atat.

 6. Felicitari pentru articol.In orice societate normala, primarul slujeste cetatenii si este obligat sa raspunda la astfel de intrebari.Din pacate, sunt multi naivi care , practic, ajuta , prin atitudinea lor primarii sa creada si sa se comporte ca si cum ar fi sefii nostrii…cand normal e chiar INVERS !!..Pe de alta parte, un primar trebuie sa identifice surse care pot aduce bani la bugetul local, nu doar sa cheltuiasca banii din buget iar apoi sa imprumute, pt ca exista riscul ca orasul respectiv sa atinga un prag de indatorare ff mare.Sa cheltuiasca bugete, poate oricine.

 7. @razvan: Din pacate pana la ora actuala, primarul sau macar cineva din anturajul sau nu s-a obosit sa ne transmita macar un amarat de: du-te ba de aici. Asta e! Mai insistam!

 8. S-au facut doar lucruri mici si adevarul ii ca primarul e laudat de toata lumea dar cum ramane cu locurile de munca,cu teatru,casa de cultura,gara?

 9. Da s-au promis multe, dar si foarte multe s-au facut. Sau nu se vede? De stadion nu a auzit nimeni din partea primarului.. si la ce ne trebuie stadion cand nu avem echipa?! A reabilitat toata strada Granicerilor, a introdus troleibuz, a reabilitat autobuzele (asa cum a spus), a scos peste 70% din tiganii de pe Craica, dar pana la urma o sa ii evacueze pe toti, reabiliteaza parcul Mara (cum a spus ca o sa fim cel mai verde oras). Voi il acuzati pe el, dar el face cate poate, dar nu depinde doar de el.. ci si de consiliu, de aprovarile de la Bucuresti, toate astea nu le socotiti putin?! Daca depindea doar de el.. toate erau gata de mult, pentru ca e tanar si ambitios. Si stati linistiti ca nu ii trebe banii din primarie, are el averea lui. Si spre deosebire de toti fostii primari, chiar se vad rezultate dupa ‘doar’ doi ani. Cat n-o facut Anghel in cati ani o fost, o facut Chereches in 2.

 10. Ti se pare ca il tin in puf? Da ce am de castigat? Atata timp cat nici nu stie ca exist? :)) Da ti se pare ca Anghel a facut ceva? Uite ca eu asta VAD, spre deosebire de altii O FACUT CEVA, nu o stat ca un parazit de 2 ani si nu o facut nimic, da voi asta nu intelegeti. Nu va multumiti niciodata cu nimic, mereu se gaseste unu sa caute nod in papura. Vi se pare ca alte orase din Romania o duc mai bine? Sau din lume? 😉 Voi asta nu intelegeti, credeti ca la noi ii sistemu defect.. ca nu o facut locuri de munca, da de ce o facut nu zice nimeni nimic. Alea pe ce baza s-o construit oare? Nu-s tot locuri de munca si acolo?! Da bineinteles ca tie sau altuia nu ii convine sa mearga in constructii, la drumuri si poduri.. ca tu vrei in birou, cu o masina de servici, laptop si telefon.. dar stai putin, nu vrei si o casa?!

 11. @div: Te invit sa rasfoiesti acest site, daca vrei, bineinteles. Aici nu se da intr-o persoana doar de dragul de a lovi. Cand a trebuit l-am laudat, dar cand e de criticat, sa stii ca si asta trebuie facut. Am loc de munca, nu imi tre nimic de gratis, stai linistit. 🙂

 12. Ai TRW , Aramis , Italsofa UAC Eaton locuri de munca sunte problema ii alta nu sunt bani ! sau mai bine zis sunt locuri de munca de cacat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*