Nu renunțăm și noi treptat la mașini???

sa folosim bicicleta

Peste jumătate din locuitorii din capitala Danemarcei merg zilnic la serviciu cu bicicleta, în condiţiile în care, în urmă cu patru decenii, traficul din Copenhaga era extrem de intens. Sursa

Bine, nu de tot, că nu avem cum. Însă, cred că autoritatea locală ar trebui să lucreze mai mult la acest capitol. Nu cred că nu ar găsi parteneri serioși printre băimăreni, dacă ar începe o campanie de conștientizare a beneficiilor folosirii bicicletei.

Ar trebui să ne preocupe că orașul nu are destule piste pentru biciclete. Suntem un oraș mic, distanțele nu sunt uriașe. Bicicleta ar putea deveni un mijloc de transport extrem de fiabil pentru noi toți. Dar. pentru asta avem nevoie de piste. Eu unul nu îmi pun viața în pericol pe străzile din oraș.

Ar trebui lunar, măcar o zi pe săptămână să îl vedem pe primar cum merge la serviciu pe bicicletă. Să fie el un exemplu, oricum are suficienți adepți. Poate-poate unii i-ar urma exemplul.

Primordial este amenajarea cât mai multor piste de biciclete. Creând un mediu sigur pentru bicicliști, probabil vom elimina traficul inutile de mașini. Eu sper. Și sper.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*