Pași pe bicicletă

pe bicicleta

Pași mărunți, este drept, dar măcar sunt pași spre ceva. Am mai vorbit aici destul de mult despre necesitatea unor piste mai complexe pentru biciclete în Baia Mare. Să știți că până nu de mult, orașul nu avea nici măcar 1 km de piste. Aproximativ de vreo 6-7 ani s-au turnat primele straturi de piste. Nu au o lungime extraordinară și mai mult le folosesc pietonii și mămicile cu cărucioare.

În ultimul an, au mai apărut câțiva kilometri pe strada Grănicerilor, dând speranță că există șansă pentru bicicliști. Ieri, am citit pe un portal din Maramu că anul viitor urmează să ne îmbogățim încă cu câțiva kilometri. Să nu mă bucur prea devreme? Dați-mi voie să cred că vom avea șansa să ne dăm în voie cu biciletele. Dintr-un capăt în altul de oraș.

Exemple avem destule. Metropole din lumea întreagă au reușit să încropească sute de kilometri de piste. Un orășel de provincie din centrul Europei de ce nu ar putea? Este nevoie doar de voință și un lobby exemplar din partea celor care aleg pedalatul. Să știți că depinde și de noi, bicicliștii.

pistabiciclisti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*