Pedalând pentru reduceri

pedaland

Când am ajuns pentru prima dată în Olanda, am crezut că visez. Oriunde mă uitam vedeam biciclete și piste pentru vehiculele pe două roți. Era, parcă, prea frumos să fie adevărat. Între timp și la noi s-au mai îmbunătățit lucrurile pentru bicicliști, însă prea puțin față decât ne-am dori unii dintre noi.

Piste de bicicliști prea puține, oameni dispuși să renunțe la mașină idem. Dar, există un oraș în România unde bicicliștii sunt recompensați pentru că au ales acest mod de transport. Sibiu (nici nu mă așteptam la alt oraș, poate Timișoara), căci despre el este vorba, a devenit de curând un oraș, unde, pe lângă beneficiile pentru sănătate, este și profitabil să te dai cu bicicleta.

Un restaurant oferă 10% reducere la nota de plată  fiecărui client, care sosește cu bicicleta (Podul Viilor 9, ring a bell?). Cred că acest lucru s-ar putea face și pe la noi, iar succesul localului nu s-ar lăsa așteptat. Tot în orașul de pe Cibin, anumite companii renumerează km parcurși de angajați. Banii strânși sunt donați unor acte de caritate.

Deci, angajatori, companii etc băimărene, ce mai așteptați? Sibiu v-a servit modelul, voi trebuie doar să îl preluați și perfecționați. Nu cred că este așa de greu.

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*