Piste pentru biciliști

pistedebicileteinbaiamare

Odată cu venirea anotimpurilor mai călduroase, băimărenii și-au scos țoaglele pe drum. Bine, asta dacă nu le-au fost încă furate de hoți. Din păcate, pistele pentru biciclete sunt neîncăpătoare și foarte, foarte scurte. Iar cele care ar fi destinate celor două roți sunt ocupate abuziv de cei care se plimbă prin oraș, pe jos ori cu mașina.

Atunci când s-au trasat primele trasee pentru bicicliști, mulți au contestat locațiile și delimitarea acestora. Cu timpul s-au obișnuit, dar în ultima vreme au fost tot mai vehemenți în a cere noi kilometri în plus. Iar acum, se pare că a ieșit soarele și pe strada băimărenilor pasionați de biciclete.

În curând, primăria Baia Mare va demara trasarea a 12 km de piste. Dar ce e mai important e că în zonele intens circulate, aceste piste vor fi ferite prin stâlpișori de incursiunea mașinilor. Încurajând mersul pe bicicleta, primăria face încă un pas spre normalitate. Să vedem dacă și băimărenii vor urma pașii aceștia.

Foto

6 comentarii

  1. La noi din pacate nu exista acest „cult al bicicletei” ci al automobilului. In alte tari bicicletele sunt considerate nu mijloace alternative de transport si mijloacele principale pentru transportul individual, pe aia ducandu’i capul ca nu are rost sa trambalesti o tona de fier pentru 70kg de carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*