Platforma pentru eliberarea certificatelor digitale UE privind Covid va fi operațională

👉 Procedura de urmat pentru descărcarea certificatului:
📌 Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.
📌 Se accesează butonul verde „Certificat nou”.
📌 Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.
📌 Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit.
👉 În funcție de categorie, se completează:
📌 Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
📌 Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
📌 Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.
📌 Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.
📌 Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.
👉 Cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranță pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziție, începând de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*