Poți muta țăranul la oraș, dar…

vecini

Degeaba, vă spun eu. Și da, de data aceasta, țăran îl voi folosi doar cu sens peiorativ. Pentru că anumite persoane nu merită alt cuvânt. Locuiesc prin zona centrală a orașului Baia Mare, într-un cartier care s-ar crede că este destul de civilizat. Sau cel puțin așa te-ai aștepta în anul de grație 2016.

Dar, din păcate, suntem la ani lumină de civilizație. Avem vecini care sunt atât de comozi și prost crescuți încât își aruncă gunoiul menajer la coșurile urbane montate pe stâlpi sau chiar lângă locurile de joacă pentru copii. De ce nu? Și de acolo se ridică gunoiul, nu? Este destul de greu să faci doi pași în plus până la punctul special amenajat de colectare a deșeurilor menajere.

Mai există și o altă specie. Vecinii care preferă să arunce gunoiul direct pe geam. Da, prin grădina blocurilor veți găsi scobitori, tampoane, șervețele, mâncare etc. Pentru că, iarăși, de ce nu? Problema nu este nouă, așa a fost și în altă zonă, tot centrală, a orașului. Știți care este ironia sorții? Se așteptă civilizație de la cei de pe Horea, dar nici măcar cei din centrul orașului nu au pic de respect pentru curățenie și concetățeni.

5 comentarii

 1. Si eu le-am atras atentia catorva mosi sa nu arunce gunoiul menajer in cosurile de pe stalp si tot ei au urlat la mine ca-s nesimtit sau ca-i departe tomberonul.
  Cand le-am explicat ca tot B-dul Traian ii gunoi de la gara pana la Mara tot nu m-au inteles.
  Oameni de cacat, tot ei urla ca au un oras murdar, dar ei sunt singura vina.

 2. Da…Problema e ca unul dintre vecinii mei nu are nici 40 de ani si arunca acolo. Nesimtit si prost crescut de tanar. Dar ii voi face poza si il fac „vedeta”. Daca altfel nu se poate.

 3. Lasa pozele, ca la alea toti suntem tari si urlam pe facebook. Spune-i in fata! Nu cred ca se ajunge la bataie sau chestii din astea. Vorbesti frumos cu el si vi cu argumente.
  Mai de mult si eu am pus o poza si am fost luat la misto si sa-l adun eu. De atunci le zic in fata ca nu-i frumos ce fac.

 4. I-am zis, nu o data, nu de doua ori. Nu intelege cu vorba frumoasa. Sau nu il intereseaza. Din pacate o plangere la PL nu stiu daca are rost. Nu stiu cat este de legal sau nu ce face domnul respectiv.

 5. Cacat de om…
  Las’ ca poate pune primaru’ camere de supraveghere si se autosesizeaza politia, altfel nu vad cum s-ar rezolva. Ca daca sta politia langa cos sigur trece mai departe pana la urmatorul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*