Pregateste-te de vacanta cu anvelope vara potrivite (P)

anvelopa vara

Sezonul cald a inceput iar vacantale au venit odata cu el. Fie ca vorbim de vacante de lunga durata formate din saptamani libera sau mini concedii de weekend, masina este mijlocul preferat de transport pana la locatia dorita. Motivele sunt simple, este mult mai comod, puteti sa va organizati dupa programul propriu si va puteti opri oricand simtit nevoia. Inainte de a pleca intr-o expeditie este important insa sa faceti o inspectie rapida asupra masinii pentru a vedea daca este pregatita pentru drumul care urmeaza.

Setul de anvelope auto este un capitol ce trebuie analizat atent inainte de a pleca in vacanta, in special atunci cand aveti masina incarcata cu bagaje si cu persoane si rulati cu viteze ridicate pentru o perioada lunga de timp. La ce sa fiti atenti mai exact atunci cand inspectati setul de anvelope vara de pe masina:

  • starea flancului

Daca anvelopele prezinta defecte pe flanc precum rupturi, deformari sau galme, este recomandat sa montati un set de anvelope noi. In cazul incarcarii cu greutate a masinii si rularii cu viteza ridicata, anvelopele sunt supuse la efort intens iar acele mici defecte pot duce la explozii sau accidente majore.

  • inaltimea profilului

Uzura este un factor important in decizia de achizitie a unui nou set de anvelope vara. Limita legala in prezent este de 1.6mm, sub acest prag fiind ilegal sa rulezi cu un set de anvelope. Daca doriti sa plecati in vacanta pe o durata ridicata de timp, este important sa verificati gradul de uzura al pneurilor si sa le schimbati cu altele noi daca situatia o cere.

  • forma uzurii

Daca anvelopele sunt uzate mai mult pe interior, inseamna ca masina are o defectiune la sistemul de directie si necesita reparatia acestuia. Daca uzura lor este pe margini mai intensa, este posibil ca rulati cu presiunea prea scazuta. Daca uzura lor este pe mijloc pronuntata, este pentru ca rulati cu presiune prea ridicata. Daca depiztati uzura pronuntata, este recomandat sa montati anvelope noi de vara pentru a conduce in siguranta.

  • tipul de profil

Legislatia in vigoare stipuleaza ca pe aceeasi axa a unei masini trebuie sa fie montate profile de anvelope identice. Daca aveti masina cu tractiune integrala, este necesar sa montati anvelope cu acelasi tip de profil si acelasi grad de uzura, pentru a nu uza diferentialul mai intens.

Rulati doar cu anvelope vara in stare buna, pentru a avea parte de o performanta ridicata si o performanta ridicata

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*