Prin anii ’60

anii60

Sunteți melancolici? Vă este dor de copilărie? Nu!??! Eu vă pot garanta că, după ce veți viziona documentarul de mai jos, automat o să vă aduceți aminte de anii copilăriei, de locurile dragi din Maramureș. Ori de câte ori aș privi acest videoclip, îmi transmite simplitate. Era mult mai simplu atunci, iar oamenii erau parcă mai fericiți. Sau poate așa mi pare mie, omul secolului XXI. În orice caz, documentarul de mai jos ar trebui predat în școli. Zic și eu!

Foto

2 comentarii

  1. Era greu si atunci, situatia politica era destul de ciudata, Volga neagra inca era un cosmar pentru multi … dar oameni reuseau sa empatizeze altfel si in acelasi timp sa gaseasca putin timp pentru tihna. Lucrurile astea lipsesc astazi si iti dau acel sentiment de trai steril fara ca bucuria ce teoretic ar fi trebuit sa o aduca „progresul” sa o simti ca o binefacere ci mai degraba ca o povara. Nu vrea nimeni sa ne mai aduca aminte de vremurile alea pentru ca ar insemna sa ne dam seama ca se poate trai si altfel decat ne spun altii.

    Filmuletul de mai sus mi’a adus aminte de copilaria mea chiar daca nu am trait’o in Maramures, nu diferea foarte mult. Multumesc! 🙂

  2. Mai mult decat melancolica daca tot intrebati ca doar la tara am crescut eram copil fara griji cu toata viata in fata ,insa cand il aud pe regretatul ION PETREUS , i-mi vine sa merg la mormatul lui parca sa-i ridic tarana sa nu-l apese sa-i fie somnul lin ,Pentru noi maramuresenii ei „PETREUSII” sunt inegalabili si sigur unici in lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*