Să vă spun și eu câte ceva despre firma de lux Vital!

vital baia mare

Noi, băimărenii ăștia de rând, plătim apă de ne uscă. Am înțeles că am avea cel mai scump metru cub din Calea Lactee. Dar, nu bag mâna în foc, încă nu știu cât e pe Marte. Însă, la noi este destul de scumpă. Adică, noi suntem TREI persoane în apartament și plătim lunar 130 de lei.

Nu, nu avem piscină de interior, nu, nu vindem apă la bidoane. Folosim exact cât și cum trebuie. Să nu mai vorbim de așa zisa calitate a apei potabile. Eu nu beau apă de la robinet de cel puțin 20 de ani. Iar, pentru pișpi mea cumpăr apă plată (care, vorba fie între noi, sper să nu fie de la robinet!). Adică, pe lângă ăia 130 de leuți, mai dau o sumă frumușică pentru a potoli setea familiei.

Acum am înțeles că Vodă Cherecheș s-ar fi supărat pe ăștia ai lui, de la Vital. Pentru că, hai să fim sinceri și deștepți, nu proști și naivi, oamenii de acolo sunt în subordinea sa. Ni s-a promis că de la anul vom plăti mai puțin, pe o nouă societate, care va furnzia Evian la robinete. Am râs și râd în continuare pentru că se găsesc oameni care pun botul la astfel de basme.

Voi cât plătiți pentru serviciile de lux oferite de cei de la Vital?

5 comentarii

  1. Noi suntem 2 persoane si platim cam 80-90 de lei apa ( plus costul apei plate/minerale), asta dupa ce am luat masuri sa nu risipim deloc. E cea mai scumpa factura, in afara de gaz pe perioada iernii. Fata de alte orase e foarte scump in baia mare, parintii mei stau in alt judet si platesc cam 30-40 de lei, pentru 3 persoane.

  2. Noi luam apa de la izvor de vreo doi ani incoace. Umplem cam 2 plase de rafie, apa care ne acopera consumul pe o luna si care, surprinzator, nu are depuneri de nici un fel. Sa cumperi apa din comert sincer mi se pare ca si cum ai cumpara nisip in desert.
    Cat despre consumul lunar, la doua persoane cu un consum mediu de 5mc/luna in loc sa platim 30 lei (6 lei e pretul standard /mc) platim in medie 70 de lei, suma care ni se explica a fi „pierderi” dar care nu se justifica de nici un fel. Daca alegem sa platim doar consumul suntem trecuti la rau-platnici si ni se aplica penalitati. (suntem pe asociatie de locatari)
    Cea mai mare problema sincer e ca n-am unde sa depun o plangere.

  3. @Dan Muntean: Cunosc problema cu asociatiile de locatari. Nu sunt pierderi, sunt vecini care declara mai putin decat e pe contorul pesonal sau au contoare vechi, neomologate sau care nu mai functioneaza la parametrii normali. Si asa ajungi sa platesi in plus deoarece contoarele insumate din apartamente dau mai putin decat cel de la vital. Si nu tin cu vital-ul, oamenii fura, nu numai furnizorul de apa

  4. recomandarea mea e sa nu folositi,eu am facut o analiza la apa si sa depistat coliformi totali depasiti de 7 ori fata de valorile din normative.cautati pe internet ce inseamna coliformi totali de curiozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*