Să vă zic câte ceva despre Festivalul recent încheiat.

sărbătoare câmpenească

Nu îmi place și nu mi-a plăcut vreodată în ceea ce s-a transformat o sărbătoare câmpenească, gen Festivalul Castanelor (Toamna Băimăreană, Sărbătoarea Castanelor). Mult kitsch, multă țigănie și parcă și mai multă prostie. Cel puțin în centrul nou al orașului, cel vechi parcă este cu totul altă lume.sărbătoare câmpenească în baia mare Așadar, să vă spun cam în 8 puncte părerea mea personală (nu generală, da???).

1.Oricât s-ar strădui unii să rebranduiască evenimentul, Toamnă sau Festival, 99% dintre cei prezenți tot Sărbătoarea Castanelor îi vor zice.

2. Oricât am încerca să scăpăm de kitsch și prost gust, tot ne întâlnim cu el la fiecare pas!!!

3. Țigani, țigani peste tot…

4. În sfârșit, niște concerte ok-iș. Nu vorbesc de cele românești, care sunt Ø. Chiar dacă au trecut de prima tinerețe, Dr.Alban, C.C.Catch și restul au adus altceva!

5. Prețurile la fel de umflate, mâncarea la fel de dubioasă. Berea (:)) bună asta)… nici măcar nu are rost să vorbim de ea. Sub orice critică!

6. Țigani, țigani peste tot…

7. 27 de minute au durat artificiile de sâmbătă. WTF!?!?!?

8.Țigani, țigani peste tot…

Ați prins ideea, nu? A fost mai bine ca în alți ani? Poate da, poate nu. Din punct de vedere muzical, un mare plus. În rest, parcă mai mult kitsch, țigani și prostie. Din păcate. Poate la anul…

foto: Marius Podina și Dolha Lavinia

7 comentarii

 1. In centrul vechi mi s- a parut super ok toata „treaba” , …multe tarabe , aerisit , lume ok , ______________dar pe Unirii ……………..țiganii deja vand donuts , halva , ciocolată de casă , must ,….. ,cine le mănâncă produsele nu știu , vată de zahăr VERDE ( asta e exclusiv pentru romani , ca ei țiganii nu mănâncă așa ceva , doar românii o dau la proprii copilasi ).
  concluzia : 20-25 % dintre tarabe erau ale țiganilor , iar în Hatvan nu mai rămăsese nici un țigan ,😮 , toți erau la sărbătoare
  SUPER CONCERTE ***SUPER PRETURI

 2. Eu zic ca s-au mai schimbat lucrurile in bine… Da este plin de tigani dar care este solutia sa scapam de ei ? Este usor de zis ca nu ne place ca e plin de ei dar nu vine nimeni cu o solutie… daca exista asa ceva.
  In rest… este o Sarbatoare ca si in orice oras cu tarabe, preturi mari , bere proasta, nu este nimic mai bun sau mai rau la noi.

 3. parerea mea ca daca sunt in Baia Mare oameni carora le place sa petreaca vor gasi suficiente localuri sa o faca oricand. Dar sa ceri parintilor bani pentru renovarea gradinitei pentru ca primaria nu gaseste bani in timp ce doar pentru artificiile alea s-au dat bani cat pentru renovarea a catorva sali. Pentru mine e clar ca scopul primariei este distrarea orasenilor si nu bunastarea lor.

 4. Unde e ceva gratis, normal ca e plin de tigani, plus ca mai au si oportunitatea de a face un profit, legal sau ilegal. Unele concerte au fost ok, mancarea foarte dubioasa si scumpa, berea n-am gustat. La anu vom pleca din oras de castane, probabil si in urmatorii ani.

 5. Eu m-am saturat de o saptamana de „Festival” (in special de weekendul „magic”)asa ca am plecat sa ma incarc de bunastare in acest weekend. Va recomand un mic traseu (pe care l-am urmat) pe la Piatra Teiului (Ceahlau), Rezervatia de zimbrii, Manastirea Neamt, Humulesti, Cetatea Neamt, Piatra Neamt, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, etc.
  Nu tigani, nu aglomeratie, nu mizerie nu galagie si nu mirosuri de mici si hamsii si multe alte „minuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*