Salutare maramuresenii.ro

maramureșul renaște

Atunci când libertatea de exprimare ți-e călcată în picioare, de obicei, lumea se revoltă. Unii chiar atunci, alții stau și mocnesc 45 de ani. Cum a fost și cazul nostru. Iar de 25 de ani, cu toate că avem așa-zisa libertate, nu prea s-a schimbat nimic pe aici. Mentalitatea și stilul au răms învechite, prăfuite și comuniste.

A trebuit să treacă o generație, pentru a vedea mici crăpături în sistemul infect ce ne înconjoară. Maramureșul a avut nevoie de un portal pentru comunicare. Un loc unde să ne putem expune idei, opinii fără să fim presați politic. Pentru că știm că acolo unde își vâră politicul coada, în secunda doi se împute treaba.

Maramuresenii.ro ne promite că va fi vocea de care avem nevoie. Fără politică, fără P(ile)C(unoștințe)R(elații). Este un început promițător. Sper să rămâna așa. Dacă veți sesiza că se abat de la ce și-au impus de la început, nu ezitați să îi taxați. Vă invit azi să îi vizitați AICI. Să îi descoperiți și să le spuneți ce este în neregulă. Schimbarea suntem noi, maramureșenii.

3 comentarii

  1. Buna ziua si felicitari pentru initiativa Dumneavoastra!

    Imi pare rau ca nu sunt jurnalist sa stiu sa scriu frumos si curgator ceea ce trebuie sa afle maramuresenii. Cei de la Farcasa avem nevoie de ajutorul lor, fiind ca altfel politrucii zilei ne distrug comuna mintind ca ce vor sa faca la noi este ecologic. Daca ar fi atat de ecologic proiectul atras la noi nu ar fi inlocuit in UE pana in 2020 cu proiectul zero waste. Alesii nostri trebuie sa renunte la acest proiect cu tehnologie veche, nefunctionala, scumpa, care s-a constat ca aduce mari probleme comunitatilor UE din apropierea carora au functionat pana acum si trebuie sa ne asigure infrastructura pentru a rezolva problema asa cum se rezolva in UE cea civilizata pentru a ne selecta noi gunoiul in vederea reciclarii si compostarii. Pentru deseurile compostabile si reciclabile nu trebuie sa platim pentru ca acestea sunt resurse, trebuie platit pentru cutia neagra unde vom aduna si preda deseurile reziduale care nu se pot recicla si composta. Rezidualele trebuie transportate la fabricile de ciment care in acest moment functioneaza cu deseuri din afara tarii. La Farcasa nu este nevoie de acest depozit care daca totusi il vor in Maramures sa nu duca rezidualele la fabricile de ciment din tara, trebuie amplasat pe un teren deja poluat. E absurd sa jupoi de bani cetatenii din Viseu, Borsa, Sighet pentru transportul deseurilor compostabile pana la Farcasa, doar ca sa imbogateasti pe cei ce fac transportul. In Ialomita sunt 24 platforme de compostare si compostarea se dovedeste mult mai rentabila. Doar compostul selectat la sursa este de calitate, selectarea automata nu se face corect, tratarea TMB s-a constat ca este un esec determinind francezii sa iasa in strada si sa ceara ” je tri, je composte ” Maramuresul este judetul care pana in 2020 va aplica proiectul zero waste odata cu tarile din UE vestica, care pana in 2020 vor recicla si composta intreaga cantitate de deseuri. Vom fi cel mai european judet daca autoritatile judetene renunta la megadepozitul de gunoi si cer bani pentru aplicarea proiectului zero waste. Comuna Farcasa isi va pastra astfel capacitatea de a oferi Maramuresului si pentru export hrana,( lapte, miere, legume, fructe ) BLESTEM PE CEI CARE VOR DUCE PE PASUNEA CU IZVOARE SI ALBINE DESEURILE ACUM CAND IATA SE POATE REZOLVA SI ALTFEL. https://www.youtube.com/watch?v=xxHGPQDwqog&feature=youtu.be

    Emilia Bura, Farcasa

  2. Felicitari doamna Emilia Buran pentru devotamentul dumneavoastra la cauza pastrarii mediului inconjurator curat in Farcasa . E de necrezut cum poate sa exite asemenea planificatori criminali !

  3. @Nicu: Credeti ca va reusi sa opreasca inevitabilul? Deoarece din ce am inteles, lucrarile avanseaza destul de repede acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*