Se întâmplă în Baia Mare XVI

centrul de transfuzie

Și ar trebui să se întâmple în mai multe orașe din țara asta. Conform unui studiu recent,  doar 1.7% dintre cetățenii României donează sânge. Cei mai mulți dintre noi merg doar atunci când cineva drag le este în suferință și are nevoie urgentă de sânge…din păcate.

Cei de la ROTARACT Team au zis că trebuie să schimbe această mentalitate și au decis să ajute centrul de transfuzie din oraș. Au început o campanie „agresivă” de conștientizare a cetățeanului băimărean. Iar acest lucru se va întâmpla pe durata întregului an. Donând sânge nu vă expuneți nici unui risc, puteți să salvați vieți. Alăturați-vă campaniei! Vorbiți și cu alții despre ea, încurajați oamenii să treacă peste temeri!

Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare:

Situat pe str. George Coșbuc nr. 20/A, Baia Mare, Maramureș.

Tel. : +40362808018

Program de recoltare sânge donatori:

Luni – Vineri: 7:30 – 11:30!

Nu ezitați! Acționați!

5 comentarii

  1. Zilele acestea, in paralel, pe toate canalele media sunt stiri despre „mafia sangelui” de la Slobozia.

    As vrea sa subliniez ca tocmai lipsa sangelui si numarul scazut al donatorilor per ansamblu a permis unor oameni „fara inima” sa profite de situatie si sa-l directioneze dupa bunul plac si propriul interes(financiar).

    Doar donand sange si asumandu-ne responsabilitatea pentru aceasta vulnerabilitate a societatii noastre putem descuraja si cazurile de coruptie.

  2. Am vazut si eu la stiri, un subiect pe care incerc sa il evit pentru a nu ma enerva. Dar, iti dau dreptate, doar donand sange putem salva vieti!

  3. Oameni buni , nu uitati ca donatul de sange regenereaza sangele vostru si este sanatos o data la 2-3 ani !!! deci cine nu are probleme de sanatate si are o varsta medie este recomandat …. sa nu avem nevoie de el si sa fim sanatosi !!!!

  4. Din pacate asa este sunt prea putini donatori la noi in tara,nu stiu multi ca pe linga beneficiul celui care primeste si cel care doneaza are multe beneficii de ordin medical ;maduva spinarii este pusa la treaba sa faca sange,sangele se improspateaza beneficiezi de analize gratuite si automat esti mai linistit stiind ca esti sanatos,si apoi mandria sau satisfactia ca ai ajutat pe semenul tau .Eu personal sunt donator si in orasul meu cadrele medicale in cauza sunt de toata lauda .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*