Seri cu filme în Baia Mare!

seri cu filme în baia mare

Sâmbătă, 12 august, la ora 22,00, la teatrul de vară băimărean are loc prima proiecție de film din seria Povești sub stele. Filmul ales pentru deschidere este “Hoțul de cărți”.

În spatele Poveștilor sub stele stau doi băimăreni care, din drag de oraș, își propun să însuflețească amfiteatrul cu proiecții de filme în fiecare seară de sâmbătă și joi, până la mijlocul lunii septembrie. Intenția lor este să îl transforme în ceva mai mult decât un cinematograf în aer liber: spațiul în care îți întâlnești prietenii, în care te bucuri de o seară răcoroasă împreună cu cei dragi, în care găsești povestea în care crezi. Adică locul de întâlnire al celor care cred în aceleași valori – un grup din ce în ce mai mare de prieteni, o comunitate.

Evenimentele vor avea loc de două ori pe săptămână, iar filmele sunt alese pe sprânceană: serile de joi sunt dedicate poveștilor clasice, cele pe care le-ai vedea încă și încă o dată, iar sâmbăta e pentru emoții puternice, acțiune și dramă.

Deschiderea seriei de proiecții va avea loc sâmbătă, 12 august, cu filmul “Hoțul de cărți” (The Book Thief, SUA-Germania, 2013), iar prima seară de joi (17 august) promite o întâlnire cu Charlie Chaplin. Restul programului poate fi consultat online, pe pagina de Facebook Povești sub stele. Tot acolo vor fi publicate descrierea filmului, trailerul, dar și informații privind eventualele modificări. De asemenea, pentru a oferi informații într-un mod cât mai rapid și accesibil, totul e la un click distanță: prin scanarea codului QR de pe afișe sau biletele de intrare la film, pe Instagram și Snapchat sub numele de Povești sub stele sau în Baia Mare City App.

Deoarece desfășurarea evenimentelor depinde de condițiile meteo, în cazul vremii nefavorabile proiecțiile vor fi decalate cu o zi înainte sau după data programată.

Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi cumpărat de la intrarea în amfiteatru, înainte de eveniment.

3 comentarii

  1. Direct din prima seara incep cu biletele? Mira-m-as sa aiba o suta de oameni pe film.Bine, oricum cam toate cred ca le-am vazut, filme bune nu zic.Totusi acolo la primarie ii greu sa aiba cineva o initiativa ceva pentru a mai insufleti orasul? Mai ales pe canicula asta si fara aquaparkul promis.Adica doar kake taie si spanzura acolo? Trebuie sa vina nu stiu cine cu duba de proiectii de la Bucuresti sau Cluj sa puna un film la teatru de vara, pe camp sau in tintirim? Ca doar stiu ca erau macar trei magazine de inchiriat filme.Cat de greu poate fi? Trebuie facuta licitatie si apoi initiatorul sa incerce sa plateasca licitatia/investitia din bilete vandute? Pai abia e lume cand e gratis.

  2. @geo, da, e cu bilete. E inițiativa lor, cumva trebuie să acopere și ei niște costuri. Gen: închiriat, curent etc. Poate și Muzeul ar fi trebuit să suporte una-alta.

  3. @geo, e cu bilet de intare pentru că trebuie să ne acoperim costurile. Tot din motive de costuri și birocrație începem abia acum, la sfârșitul verii. Ne propunem să construim un concept care să dureze, să creștem sustenabil, pe mai multe sezoane, nu doar un weekend, două. Filmele sunt „văzute” pentru că mizăm mai mult pe atmosferă, pe o alternativă la terase și pe valori ca „grupul de prieteni”. E despre film, cu drag! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*