Și…ce faceți de Festivalul Castanelor?

festivalul castanelor din baia mare

festivalul castanelor din baia mareA mai trecut un an. Asta dacă ar fi să ne calculăm zilele după calendarul primăriei băimărene. Un festival, două festivale etc.  Însă, anul acesta se anunță o cu totul altfel de sărbătoare, îi zice mai nou Festivalul Castanelor. Un pic mai civilizat, ne anunță administrația locală.

Sper din tot sufletul ca acestea să nu fie doar vorbe aruncate în vânt. Nu de alta, dar de câțiva ani, mulți băimăreni au ales să părăsească orașul în preajma acestei sărbători. Din păcate, acolo domina kitschul și maneaua. Ajunsese sărbătoarea rromilor, nu a castanelor sau a orașului Baia Mare.

Personal, cred că orașul are nevoie de un astfel de eveniment. Da, chiar și de o asemenea amploare. În special, dacă ne arde să candidăm și pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Eu am ales să merg vineri la concercul CC Catch (deh, i love the 80s). În rest, probabil voi ieși să mai arunc un ochi pe ici-colo, poate chiar să cumpăr ceva dacă prețurile nu vor fi mega-giga umflate. Programul detaliat de la Festivalul Castanelor îl găsiți AICI!

Distracție și voie bună! Atenție mare la telefoane, portofele etc.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*