Societatea civilă din Sighet are nevoie de susținerea noastră

Organizațiile neguvernamentale din Sighetu Marmației îndeamnă la susținerea Regulamentului privind finanțările nerambursabile din bugetul local al municipiului Sighetu Marmației, conform prevederilor Legii 350/2005.

Ce înseamnă Legea 350 /2005?

Legea 350/2005 reprezintă o oportunitate de alocare a resurselor financiare din bugetul local pentru proiecte și programe de interes public, derulate de organizațiile neguvernamentale. Aceste finanțări acoperă o paletă variată de domenii, precum educația, sănătatea, protecția socială, sportul în masă, cultură, protecția mediului, drepturile omului, și multe altele. Accesul la aceste fonduri este esențial pentru dezvoltarea comunității și îmbunătățirea calității vieții noastre.

Sighetu Marmației, un oraș cu oportunități nevalorificate.

Sighetu Marmației se numără printre puținele orașe care nu au implementat prevederile Legii 350/2005 pentru finanțările nerambursabile din fondurile proprii. Acest fapt înseamnă că organizațiile neguvernamentale locale nu pot beneficia de sprijinul financiar necesar pentru a desfășura proiecte și programe de interes public, care adesea completează acțiunile autorităților locale.

Stadiul actual.

Prin sprijinul a opt consilieri locali, un proiect de hotărâre a fost inițiat la data de 24 martie 2023 și a trecut printr-un proces de dezbatere publică în luna mai a aceluiași an. Cu toate acestea, propunerea a ajuns în impas și necesită aprobarea finală în cadrul Consiliului Local.

O chemare la acțiune!

Organizațiile neguvernamentale, împreună cu comunitatea și cetățenii, lansează un apel către autoritățile locale pentru a susține supunerea spre vot în Consiliul Local a Regulamentului ce vizează finanțările conform Legii 350/2005.

În cursul serii de joi, zeci de cetățeni din Sighetu Marmației și-au unit forțele într-o acțiune semnificativă, distribuind un mesaj comun pe platformele de social media. Scopul acestei acțiuni a fost de a atrage atenția autorităților locale cu privire la importanța și necesitatea implementării Legii 350/2005 în Sighetu Marmației.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*