Statul se îmbogățăște, românii sărăcesc

🚩 Romgaz și Hidroelectrica, două companii de stat, au făcut profituri uriașe în urma exploziei facturilor la energie electrică și gaz:

⚠️ Romgaz, cel mai mare producător de gaze din țară, și-a DUBLAT PROFITUL în primul trimestru din 2022, până la aproape un miliard de lei.

⚠️ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, și-a crescut cu 70% profitul față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 1,3 miliarde de lei.Profitul lor vine din banii plătiți de români: cu 85% mai mult la gaze și cu 40% mai mult la energie electrică, față de anul trecut.

🚩 O nouă dovadă că statul are cel mai mult de câștigat din creșterea masivă a prețurilor la energie și că poate reduce taxele. Asta dacă Guvernul PSD-PNL-UDMR își dorește ca românii să facă față valului de scumpiri.

💡 Soluția principală rămâne aceeași: scăderea TVA-ului de la 19% la 5% la carburanți și energie. Proiectul USR este pe masa Parlamentului din octombrie 2021. Tot ce trebuie să facă PSD-PNL-UDMR este să guverneze responsabil și să-l adopte. Credeți să sunt în stare?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*