Tatai Péter: Minaur, mi s-a părut un proiect foarte frumos

Este fără doar și poate momentul zero în handbalul masculin băimărean. Așa schimbare de lot nu a avut loc niciodată la clubul de pe Valea Roșie. Iar, printre numele jucătorilor transferați, la loc de cinste se află Tatai Péter, portarul care dorește să continue tradiția portarilor excelenți dintre buturile echipei de handbal masculin. La primul meci în fața suporterilor a reușit multe parade spectaculoase. Totuși, să vedem ce mai are de spus despre handbal, Baia Mare și Minaur.

Péter, pentru început, hai să ne cunoaștem mai bine.

M-am născut la Győr, în data de 23 iunie, anul 1983 . Acolo am crescut, iar prima mea echipă a fost Győri ETO KC. După această perioadă, m-am transferat la Veszprém, timp de 3 ani. După Veszprém a urmat Franța și doi ani la echipa Dunkerque. Iar apoi m-am întors în Ungaria, la echipa din Szeged, unde am petrecut patru ani. Am la activ 85 de selecții în ehipa națională a Ungariei. Sunt dublu campion al Ungariei, câștigător al Cupei Ungariei, Cupei EHF și Cupei Cupelor. Pe lângă toate acestea, cu echipa din Veszprém am jucat o semifinală de Champions League.

Cum ai început să joci handbal? Și de ce tocmai în poartă?

Am început să joc încă din școala generală. Fiind cel mai înalt, antrenorul m-a trimis în poartă, iar de atunci tot acolo activez 🙂

Din campionatul Ungariei tocmai în campionatul României. De ce Baia Mare?

Când m-au abordat conducătorii echipei Minaur, ceea ce mi-au prezentat, mi s-a părut un proiect foarte frumos. Le-ar plăcea să joace și cu echipa de băieți în cupele europene. Iar mie îmi plac provocările, așadar iată-mă în Baia Mare.

Cum te înțelegi cu coechipierii? Ai cunoscut pe cineva înainte să joci la noi?

Coechipierii sunt foarte simpatici, Cu Nicola Eklemovici am jucat la Veszprem, iar la Szeged mi-a fost coleg Antonio Pribanic. Iar pe unii dintre ei îi mai văzusem anterior.

 Cum te descurci cu limba română?

Asta este o întrebare foarte bună :). Din păcate, la ora actuală cunosc doar câteva cuvinte, în cadrul echipei se vorbește, în special, limba engleza. Dar sunt convins că în viitor voi știi mai multe.

Ce părere ai despre orașul nostru? Familia s-a obișnuit cu noua locație?

Îmi place foarte mult orașul, găsim tot ce vrem. Ne place foarte mult să ne plimbăm prin oraș și împrejurimi. Sunt niște trasee de drumeții senzaționale.

 Care este secretul unui portar bun?

Nici nu știu ce aș putea să răspund la această întrebare. Nu neapărat un portar bun, dar ca să fii un jucător bun e nevoie de perseverență, muncă, umilință și un dram de noroc.

tataipeterinpoarta

Ai trecut deja prin focul primului meci în Sala Polivalentă din Baia Mare. Ce părere ți-au făcut suporterii băimăreni?

Eram foarte încruntat înainte de meci, îmi doream nespus de mult să debutez cu victorie. Publicul a fost fantastic, simțeam în timpul partidei cum se aprinde fitil cu fitil. Sper ca performanțele viitoare să aducă un public și mai numeros la meciurile noastre.

Cu echipa actuală, ne putem bate la unul din locurile 1-4?

Meciurile de pregătire au fost doar parțial reușite. Prima parte a fost exclusiv despre pregătirea fizică, iar în cea de-a doua multe meciuri amicale. Din păcate, am avut destul de mulți accidentați, iar asta ne-a împiedicat să ne pregătim așa cum ar fi trebuit. Niciodată nu este ușor când construiești o echipă, însă vă pot spune că noi vom da totul pe teren.

La final, te rog să transmiți ceva suporterilor Minaur!

Vă mulțumim pentru susținerea de până acum, iar eu vă promit că vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne face iubiți de voi.

Note: For english or hungarian version see Contact page

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*