Țintirim:Start!

Știri din Maramureș 21 ianuarie 2014
Știri din Maramureș 20 ianuarie 2014

M-aș bucura enorm dacă săptămânal, aș putea să mă laud cu proiectele în derulare din orașul de pe Săsar. Dacă săptămâna trecută, ne-am lăudat cu începerea lucrărilor la un parc nou, de data aceasta vă spun ceva și mai tare.

Centrul istoric al orașului va avea, cât de curând, o înfățisare demnă de istoria acestei cetăți.  De-a lungul anilor, istoria și clădirile embleme ale acestei localități au fost lăsate de izbeliște. Nimeni, dar nimeni nu s-a interesat să investească în refacerea uneia dintre cele mai importante piețe ale orașului.

Este vorba, bineînțeles, de Piața Cetății sau Țintirim cum este cunoscut în Baia Mare. Locul va trece printr-un face lift general. În octombrie 2014, locația actuală va fi cu totul schimbată. Din mocirla ce ne întâmpină acum, trecem direct la gazon și alei frumos îngrijite.

Iar ca să punem în valoare istoria acestui loc, la baza Turnului Ștefan își va găsi loc un muzeu. Nici nu știți de când așteptam așa ceva în oraș. Parcă începem și noi să arătăm a citadelă europeană.

Foto

Comentarii

  1. By Rolling Ideas

  2. By Alina

  3. By Florina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *