6

Țintirim:Start!

M-aș bucura enorm dacă săptămânal, aș putea să mă laud cu proiectele în derulare din orașul de pe Săsar. Dacă săptămâna trecută, ne-am lăudat cu începerea lucrărilor la un parc nou, de data aceasta vă spun ceva și mai tare.

Centrul istoric al orașului va avea, cât de curând, o înfățisare demnă de istoria acestei cetăți.  De-a lungul anilor, istoria și clădirile embleme ale acestei localități au fost lăsate de izbeliște. Nimeni, dar nimeni nu s-a interesat să investească în refacerea uneia dintre cele mai importante piețe ale orașului.

Este vorba, bineînțeles, de Piața Cetății sau Țintirim cum este cunoscut în Baia Mare. Locul va trece printr-un face lift general. În octombrie 2014, locația actuală va fi cu totul schimbată. Din mocirla ce ne întâmpină acum, trecem direct la gazon și alei frumos îngrijite.

Iar ca să punem în valoare istoria acestui loc, la baza Turnului Ștefan își va găsi loc un muzeu. Nici nu știți de când așteptam așa ceva în oraș. Parcă începem și noi să arătăm a citadelă europeană.

Foto

6 Comments

  1. Peste câţiva ani n-o să ne mai recunoaştem oraşul.
    Totuşi, cetăţenii ar aprecia şi atragerea unor investitori noi.

    p.s. Nu se vede litera Ţ , apare doar un pătrăţel în schimb.

  2. Oho…cate pauze din timpul scolii mi-am petrecut pe bancile din Tintirim…E binevenita aceasta schimbare, dar sper sa faca ceva si cu cheia de la Turnul lui Stefan. Eu as fi vizitat de cateva ori turnul dar habar nu am unde si cui sa ma adresez (plus ca atata timp cat a fost santierul ala pana nu demult, nu am avut cum sa verific daca scrie pe vreuna din tablitele de la intrare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *