Trucuri pentru un păr vopsit frumos și plin de strălucire (P)

păr vopsit frumos

Una dintre cele mai frecvente schimbări la care apelează reprezentantele sexului frumos este culoarea părului. Din fericire, acum este mult mai simplu să te vopsești chiar și acasă, așa că nu ar trebui să fie vreo problemă. Cu toate acestea, nu toată lumea este la fel de inspirată în alegerea culorii potrivite, și multe sunt urmașele Evei care nu știu cum să aibă grijă de părul lor vopsit așa cum trebuie. Aici intervenim noi, cu câteva recomandări de la specialiști, din care te poți inspira și tu.

Culoarea ochilor chiar contează

Dacă ales să te vopsești acasă, nu trebuie doar să cauți cele mai bune oferte la vopsea de par și gata, ai scăpat de probleme. Trebuie să alegi nuanța potrivită, iar pentru aceasta trebuie să ții cont și de culoarea ochilor. Astfel, persoanele cu ochi negri, albaștri sau căprui închis pot opta pentru o vopsea de păr negru precum abanosul, roșcat, șaten închis, blond cenușiu sau chiar alb. Ai ochii verzi sau căprui deschis? Un șaten auriu sau ciocolatiu se potrivește de minune, la fel și tonurile mai închise de blond.

Nuanța tenului

Specialișii susțin, totodată, că vopseaua de păr trebuie aleasă și în funcție de nuanța tenului. Pentru doamnele sau domnișoarele cu un ten deschis, palid sau roz, se recomandă să aleagă șaten deschis, roșcat deschis sau tonurile calde de blond. Ai un ten care amintește de al femeilor mediteraneene? Nuanțele închise, cu reflexe sunt cele care ți se potrivesc. Facem o mică paranteză acum. Atunci când găsești o vopsea de păr cu care te împaci bine, care te ”prinde bine”, este bine să ai mereu în casă măcar câteva tuburi de rezervă, pentru situațiile neprevăzute. Vezi ce oferte Black Friday găsești în acest sens, și suntem convinși că vei știi cum să profiți din plin de ele.

Nuanțatorul îți vine în ajutor

Pentru că părul tău are nevoie de cea mai bună îngrijire, este necesar să îl mai lași puțin să își revină după mai multe vopsiri, iar în această perioadă optează pentru folosirea unui nuanțator.

Măști pentru păr

La capitolul îngrijire păr se află și folosirea unor măști special, alese în funcție de podoaba ta capilară. Astfel, există măști special pentru păr gras, normal, uscat, deteriorat, vopsit și multe altele. Din când în când o astfel de mască poate face adevărate minuni pentru părul tău, așa că nu le subestima.

Nu te vopsi prea des

Chiar dacă ai oroare de firele albe și nu îți place atunci când acestea își fac simțită prezența, asta nu înseamnă că trebuie să te vopsești mereu. Dimpotrivă, părul are nevoie și de o mică vacanță, așa că nu exagera și să încerci să te vopsești mai mult de două ori pe lună. Problema rădăcinilor albe se rezolvă cu nuanțatorul de care ți-am amintit mai sus.

Șampon special pentru păr vopsit

Pentru o culoare de durată, folosirea unui șampon special pentru păr vopsit este indicată, cu recomandarea expresă să folosești unul special pentru tipul tău de păr. Rezultatele obținute vor fi cele mai bune, iar tu te vei bucura de o podoabă capilară care ar putea să o facă invidioasă și pe faimoasa Rapunzel!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*