Turnirul Campionilor în Baia Mare!

turnirul campionilor în baia mare

turnirul campionilor în baia mareClubul Interact Baia Mare si Asociatia Clubul Sportiv „La Bunicu” vă invită la Turnirul Campionilor, concurs de șah adresat juniorilor legitimați și nelegitimați din clasele I-VIII.

Dorim ca prin această acțiune să facem cunoscută importanța acestui joc al minții în rândurile tinerilor băimăreni. Un tânăr jucător de șah învață să vadă căi creative și secvențe ale multor posibilități care există pe tabla din fața lor, cu fiecare mutare i se deschid în minte mai multe planuri, decizii și strategii. Indiferent dacă o partidă este câștigată sau pierdută, combinația de idei creative și gândire organizată dă șahului unicitate.

Este foarte important să încurajăm imaginația la copii foarte devreme în viață, totul începe cu viziunea, abilitatea de a-ți imagina un obiectiv și să-ți urmezi pașii necesari pentru a-l atinge. Obstacole apar la tot pasul, dar ele nu sunt o problemă dacă le anticipezi și planifici măsuri preventive, posibilitățile sunt infinite atunci când controlezi situația. Șahul face ca jucătorii să-și îndeplinească obiectivele ca pe o rutină, obiective create și provin din imaginație. Haideți să ne învățăm copii de la o vârstă fragedă ca e bine să visezi și că acele visuri pot deveni realitate. Dacă facem asta, s-ar putea să avem o generație următoare de neoprit.

Sistemul de joc din cadrul concursului este de tip „Open Elvețian”, 7 runde a câte 60 minute fiecare. Concursul se adresează tinerilor din clasele I-VIII iar câştigătorii vor fi premiaţi. Pentru a participa la concurs, concurenţii trebuie să cunoască şi să respecte legile și regulamentele jocului de şah şi să cunoască noţiunile elementare ale jocului de şah (semnificaţia, valoarea şi deplasarea pieselor). Concursul va avea loc în data de 27 septembrie la ora 10:00 în incinta Hypermarketului Cora din Baia Mare.

Pentru o mai buna organizare, inscrierile se primesc până în data de 25 septembrie 2015, la numărul de telefon: 0748-234-697 sau la adresa de e-mail migh1960@yahoo.com. Deoarece spatiul de desfasurare ne permite inscrierea a maxim 40 de copii participanti, vor fi primite primele 40 de inscrieri, cu o taxă de participare de 10 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*