Un șut în fund

Anul trecut, pentru mine, a avut un singur lucru pozitiv. Legea descentralizării, așa cum a fost ea, era asumată de guvernul plagiator. Cu toate relele pe care le-au realizat unioniștii, cred că legea aceasta ar fi fost un prim pas spre normalitate.

Dar, știm cu toții că la noi în țară, orice miracol ține puțin. Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a decis că legea descentralizării nu este pretabilă legilor acestei țări. Acum, suntem într-un du-te vino continuu.

Unele primării, cum e și cazul celei din Baia Mare, erau deja în culmea fericirii, în momentul asumării acestei legi. Dar, uite că România păstrează câte o surpriză pentru fiecare dintre noi. Evident că unele persoane nu și-au dorit să piardă terenuri, clădiri și posturi bine plătite.

Acum așteptăm deznodământul acestei încurcături. Trebuie să renunțăm la ultracentralizarea ce ne caracterizează de 70 de ani.

7 comentarii

  1. Siguri de reușita proiectului de descentralizare, guvernanții noștri au reorganizat Finanțele. Au apărut astfel direcțiile regionale și centrele zonale de control. Dacă-și închipuie cineva că regionalizarea finanțelor a dus la înlesnirea demersurilor contribuabililor, se află în eroare. E o mare brambureală. De fapt e un fel de descentralizare…centralizată.
    În altă ordine de idei, să-ți trăiască fetița, să fiți sănătoși și fericiți.

  2. NU am zis ca ar fi fost perfect, insa ar cam trebui sa incepem sa descentralizam. Altfel pierdem si ultimul tren spre normalitate.
    In alte oriden de idei, mersi tare mult. 🙂

1 trackback / pingback

  1. Un sut in fund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*