Unii dintre noi știm ce înseamnă o urnă mobilă. Echipa SS Politehnica Timișoara o folosește cu succes la meciurile de acasă pentru a aduna bani. Este una dintre puținele formații deținute de suporteri în această țară. Iar ceea ce fac băieții are succes. Se strâng bani și TOȚI, dar TOȚI sunt donați echipei. Nu este milă, nu este umilire, este un gest firesc din partea suporterilor pasionați.
Acum, având în vedere că mai este doar un singur meci de disputat acasă, unii dintre noi ne-am gândit să strângem bani pentru echipă. Noi am zis că poate îi vor folosi pentru deplasarea din Cupa României, să își închireze un microbuz. Sau să facă orice altceva, este alegerea lor. Până la urmă gestul contează. Sistemul de strângere al banilor este extrem de facil și vizibil.
Urna pornește dintr-un colț al sălii, iar cine dorește să contribuie va pune bani în ea. După ce face turul întregii săli urna se întoarce acolo de unde a pornit. Urna este transparentă și pe toată durata partidei este într-un loc vizibil, să nu existe dubii și suspiciuni. Este doar o idee, iar dacă vor fi mulți suporteri care să adere la ea, o vom pune în practică. Atât.
Sper că ați înțeles.
Tot înainte! Legenda merge mai departe!
Foarte bine, dar sper ca cel care va transporta sau va transmite urna jucatorilor sa nu fie Simi, nu as vrea nu stiu de ce dar NU el.
Sincer mă gândeam de mult timp la acest lucru!!!! Felicitări pt inițiativa!!! Hai Minaur
Strangerea de fonduri este reglementata de Consiliul Local Baia Mare:
a) Se vor aviza doar organizatiile neguvernamentale care au sediul sau filiala in Baia Mare si desfasoara campania de strangere de fonduri in spatii bine definite.
b) Avizul se va da de catre Comisia pentru activitati social culturale, invatamant, sanatate si familie, munca si protectie sociala, juridica si de disciplina a Consiliului Local Baia Mare, in baza cererii depuse de catre petent.
c) In cerere vor fi mentionate obligatoriu urmatoarele: datele solicitantului, scopul campaniei de strangere de fonduri, destinatia/beneficiarii fondurilor colectate, spatiul de desfasurare a campaniei, data si durata acesteia.
d) Cererea va fi insotita de urmatoarele documente: statutul organizatiei neguvernamentale, hotararea judecatoreasca de dobandire a personalitatii juridice, raportul de activitate pe ultimii 2 ani, bilantul contabil aferent ultimului an de activitate, avizul de principiu al administratorului spatiului/spatiilor unde se va desfasura campania, numele, prenumele, adresa si functia persoanelor angajate in strangerea de fonduri; in cazul urnelor mobile, avizul de principiu al administratorului spatiului/spatiilor nu mai este necesar;
e) Odata cu cererea, organizatorul campaniei va depune si un angajament scris prin care se obliga sa prezinte rapoarte privind strangerea si utilizarea fondurilor.
Dupa avizare, organizatiile neguvernamentale se obliga sa-si anunte intentia de a organiza campania de strangere de fonduri, prin publicarea unui anunt in cel putin 2 ziare locale, la inceputul si la finalizarea campaniei, mentionand in acestea rezultatele propuse si cele obtinute.
Totodata, campaniile de strangere de fonduri se pot organiza, pe perioade limitate de timp, de maxim 12 luni, cu posibilitate de prelungire in baza unei noi avizari.
Urnele in care se colecteaza fondurile vor fi sigilate si desigilate numai in prezenta unui reprezentant al Serviciului Finantari Locale din cadrul Primariei Baia Mare, pe baza de procese verbale, la intervale stabilite de comun acord cu organizatia solicitanta.
Cei care nu respecta regulile de mai sus vor trebui sa plateasca amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 de lei, urmand ca banii colectati sa fie confiscati.
Din cate imi dau eu seama se poate face strangere de fonduri pe persoana fizica. Trebuie obtinut aviz si respectat pasii din HCL 125. Problema este daca se avizeaza o strangere de fonduri la o echipa sustinuta de Consiliul Local. Se pare ca Kake s-a gandit la toate……