USR cere eliminarea taxei pe boală!

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) continuă cârpelile pe taxa pe boală și refuză soluția corectă: eliminarea totală a taxei pe boală.

Banii bolnavilor, confiscați de Guvern: în primele trei luni de aplicare a taxei pe boală, Guvernul PSD-PNL a strâns 30 de milioane de euro de la românii bolnavi, gravidele care au sarcini cu risc, mamele care de abia au născut și părinții cu copii bolnavi, inclusiv de cancer.

Bâlbe guvernamentale: Guvernul Ciolacu modifică a treia oară OUG cu taxa pe boală, fără să o elimine integral.

Bolnavii sunt taxați în continuare: Pacienții cu boli autoimune și cei cu fracturi sunt în continuare taxați de PSD și PNL.

Crește numărul bolnavilor taxați: modificările OUG adaugă la taxare persoanele în carantină și persoanele care au recomandare de reducere a timpului de muncă, de exemplu angajatele însărcinate.

Discriminare: Consiliul Legislativ arată că soluția Guvernului este discriminatorie, iar soluția USR este cea corectă: eliminarea totală a taxei pe boală.

USR s-a opus taxei pe boală: USR a depus în Parlament amendamente care corectează aberația din Ordonanța de Urgență a lui Boloș, a depus și un proiect de lege pentru eliminarea taxei pe boală și a solicitat Avocatului Poporului să atace la CCR această nedreptate.

Rezultate ale presiunilor USR: Guvernul PSD-PNL a dat înapoi și a scos taxa pentru părinții cu copii bolnavi, pentru bolnavii oncologici și pentru mulți dintre bolnavii cronici.

Continuăm presiunile și vom reuși și pentru celelalte categorii. USR solicită PSD-PNL să înceteze bâlbâiala administrativă și bătaia de joc la adresa bolnavilor și a mamelor și să elimine integral această taxă aberantă.

Semnează și tu dacă ești de acord.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*