Ziua Internațională a Rromilor

ziuainternaționalăarromilor

Ieri, s-a sărbătorit Ziua Internațională a Rromilor. Mă gândesc că peste tot în țară, nu doar în Baia Mare. Evenimente peste evenimente, politicienii prezenți la fiecare adunare. Să vadă rromul că politicianul român e alături de el, nu cerșește doar voturile sale.

A trecut neobservată pentru majoritatea dintre noi, nu? Parcă nu ne arde să ne alăturăm lor în a sărbători una dintre cele mai mari etnii de pe cuprinsul țării. Cu toate datele oficiale, rromii sunt fără doar și poate cea mai importantă comunitate după români, asta la număr. Pentru că din punct de vedere uman, social și economic sunt cea mai grea piatră de la gâtul acestei țări.

Nu le pun în cârcă toate relele din lume, însă din păcate pentru noi, marea majoritate dintre ei nu doresc să progreseze. Cu toate ONG-urile create special în a atrage fonduri pentru ei, oamenii aceștia refuză să se alinieze normelor societății. Deci, nu le înțeleg frustrarea atunci când sunt tratați ca paria societății.

Problema României de azi și de mâine, nu e criza economică, nu sunt secuii, nici măcar Putin. Cea mai mare problemă e că nu reușim să rezolvăm situația rromilor. Vom regreta amarnic cât de curând.

Foto

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*