Acum ori niciodată…

… să aplicăm legea. Nu știu dacă ați aflat, deși, știrea era prezentă atât online cât și la TV. În Baia Mare, în ultima săptămână, s-au înregistrat aproximativ 80 de cazuri de toxiinfecții alimentare.

Primele victime s-au înregistrat la o așa-zisă sărbătoare de socializare organizată de Consiliul Județean. Au urmat câteva victime de la ANAF, care au petrecut la un restaurant cunoscut din oraș, iar cireașa de pe tort s-a pus duminică. Atunci, la unul dintre cele mai selecte hoteluri din oraș, zeci de persoane au luat drumul spitalului.

După aceste trei evenimente, autoritățile au luat la puricat piețele băimărene, care arată sub orice critică. De ani de zile, comercianții își vând produsele în cele mai inumane condiții.

Zona de vânzare a lactatelor este vizată în mod special, din câte am înțeles s-a și închis. Însă, bunicuțele își vor găsi loc prin parcări sau spatele blocurilor, iar oamenii vor cumpăra de acolo produsele. Încurajăm comerțul impropriu, deși ne plângem constant de locurile de unde suntem obligați să le cumpărăm.

Sper ca autoritățile să aplice legea ferm. E vorba totuși de sănătatea oamenilor. Ori începem să oferim condiții, ori renunțăm la cumpăratul din piață. Nu trebuie să fim părtași la un atac asupra sănătății băimărene.

Foto

16 comentarii

 1. S-a aflat sursa nenorocirilor? Că în august merg la nuntă la Vișeu și mă gândesc să-mi fac sandvișuri de-acasă 🙂 Au fost și pe la noi niște toxiinfecții, se pare că un bucătar era sursa.
  Înainte de a purica piețele, poate că autoritățile ar fi trebuit să purice restaurantele; după câte știu, nu au voie să se aprovizioneze din piață…tocmai pentru că produsele nu sunt supuse controlului sanitar veterinar.

 2. La ce teste s-au efectuat, nu cred ca vom afla noi sursa. Intre timp restaurantele acuza pietarii, pietarii acuza conditiile. Un cerc vicios, tipic tarii noastre.

 3. Ok, dar ăștia de la restaurante nu sunt obligați să verifice alimentele pe care le cumpără? Adică, e vina celor de la supermarket-uri dacă în bucătăria restaurantelor se folosește smântână expirată, de exemplu? De ce să pice vinovați cei din piețe. Patronii de restaurante sunt responsabili pentru clienții lor, așadar ei ar trebui să le pună pe masă doar produse de calitate.

 4. Ai dreptate. Nu sunt doar cei din piata de vina, poate nu au chiar nici o vina. Insa, eu consider ca la actualele conditii te poti astepta sa te imbolnavesti. Sa aplicam legea si sa imbunatatim spatiul unde isi expun ei marfa. Atunci nu cred ca ar mai fi ei de vina.

 5. In piata se fac cele mai jegoase afaceri sub patronajul administratorului pietelor si sub urmarirea „atenta” a oamenilor legii platiti din bani publici. Este bine ca primarul se implica in mafia pietelor. Si mai cred ca nu taranii sunt cei vinovati….

 6. Pe undeva si taranul e de vina. Pentru ca s-a complacut situatiei. A vandut asa cum i s-a oferit, in loc sa ceara conditii.

 7. Aşa-i în întreaga ţară, dacă te ajută cu ceva…
  Şi tot produse necorespunzătoare cumperi şi de la magazine.
  Nu se poate stârpi o situaţie proastă şi periculoasă cu câteva amenzi date ţăranilor în piaţă şi câtorva magazine.
  Dacă ai închide magazinele definitiv, iar pe patroni i-ai arunca în puşcărie, ar mai fi o şansă. La fel ar trebui făcut şi cu ţăranii, fiindcă atentează la sănătatea cumpărătorilor.

 8. Si tottusi sunt cam putini cei care iau drumul spitalului imbolnaviti de produsele vandute in piete. Cele mai multe cazuri sunt … chiar unde nu te astepti.
  Concluzia, mancati slanina si porodiciul de la tarani.

 9. 🙂 Eu mananc de la bunici. Am noroc, ca are nevasta un bunic aproape de Baia Mare si mai mergem dupa legume din gradina.

 10. Rusine…pentru autoritati…ce lege sa aplicati sunteti buni la dat amenzi in loc sa oferiti conditii pentru a se putea vinde produsele fabricate in tara noastra …sunteti buni sa mustrati bietii tarani in loc sa investiti in piete…preferati sa mancati legume,fructe aduse din tari straine in loc sa respectati taranii care muncesc cu greu pentru recolta lor ….rusine sa va fie va plangeti ca mancati e-uri nu aveti decat cand ve-ti sti sa apreciati taranul nostru ce munceste si nu intermediarii care profita…

 11. Eu as vrea sa cumpar, sa ajut taranul roman. Insa, in piata dau doar de intermediar, iar pe el nu vreau sa il ajut.

 12. Citind articolul tau mi-a zburat gandul la campania celor de la pro tv… inspector de vacanta, sau ceva de genul… buna idee.. si sper sa existe cat mai multi oameni care sa faca publice problemele de prin tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*