Brand turistic

Ne plângem (ca de obicei) că țara noastră nu face față pe piața turismului internațional. Deși, nu avem realizări excepționale în nici o zonă turistică, ne întrebăm de ce suntem în coada clasamentului.

Noi, cei din Baia Mare, am decis să schimbăm puțin lucrurile…în bine, că dacă am merge înspre rău, ar fi vai și amar. Chiar dacă stăm prost cu infrastructura, ne-am gândit să ne construim brandul turistic specific nouă.

Idei sunt, iar doritori să participe se vor strânge, cu siguranță. În momentul acesta, este în curs de elaborare o expoziție internațională de minerale, una care să facă legătură cu trecutul minier al zonei.

Într-un viitor apropiat, orașul se va bucura și de un festival medieval, deoarece nu ducem lipsă de istorie și povești. Apoi, ca să nu ne uităm tradiția, se va organiza un eveniment în strânsă colaborare cu Muzeul Satului din Baia Mare.

Nu se va uita nici de trecutul artistic al orașului de pe Săsar. Colonia Pictorilor va fi sărbătorită într-un festival de artă. Toate acestea sunt în curs de implementare, datele acestor activități urmând să le aflăm în timp.

Dacă vom reuși să ne promovăm cu succes aceste manifestări, atunci orașul Baia Mare va deveni un brand turistic. Iar, acest lucru nu poate decât să ne bucure.

Foto

14 comentarii

 1. Un oraş nu devine brand turistic doar pentru că se organizează câteva evenimente. Trebuie mult mai mult, însă cu paşi mici se face un lucru mare!

 2. Mă bucur să aud de toate aceste proiecte. Să ni le semnalezi din timp. 🙂

 3. Nu ştiu cum faci de am impresia că într-un oraş mic
  se întâmplă o serie întreagă de lucruri interesante
  şi încă ar fi loc de şi mai bine…

 4. Observ că primul pas deja s-a făcut (sau oricum e pe-aproape), există idei, iniţiativă, dorinţa de a face şi evident un mediu propice (oraşul, zona are cu ce se lăuda). Mai rămâne doar să aveţi răbdare, iar „roadele”, cu siguranţă, nu se vor lăsa aşteptate. Succes, Baia-Mare! 🙂

 5. Frumos… e placut sa vezi ca mai exista si astfel de proiecte pe la noi prin tara….

 6. Mă bucur că există dorinţa de a face asemenea proiecte. Din ceea ce am văzut eu peste tot la noi, problema este mereu la promovare, indiferent în ce domeniu. Promovarea înseamnă strategie pe termen lung, mult efort şi pentru asta chiar este nevoie de oameni creativi, cu idei proaspete, profesionişti care ştiu ce fac şi ce înseamnă povestea asta. Altfel, avem spectacol, dar nu avem rezultate. Eu sunt sigură că veţi avea acei oameni şi veţi face treabă bună. Succes şi încet, încet să prindă viaţă ceea ce vă propuneţi!

 7. Pai Baia Mare nu e un oras asa de mic, are peste 100 000 de locuitori. Stiati ca pe wikipedia scrie ca orasul Baia Mare este infratit, printre alte localitati, si cu localitatea Hollywood din SUA ? Chiar daca multe studiouri de productie cinema sunt mai mult prin Culver City, sunt cateva si in Hollywood, de ex Disney, Paramount, Universal, Warner Bros, asa ca eu tot zic sa se faca un schimb de experienta la nivel de primari si sefi de cultura locali, plus bloggerii baimareni sa inceapa sa surfeze pe net dupa bloguri de hollywood-ieni, si sa interactioneze cu acestia, ca nu strica….cine stie ce nou film poate fi turnat pe acolo prin Maramures in curand ? (aceasta propunere fiind de pe lista initiativelor mele din planul meu cincinal de viitor dictator al Romaniei pe model de sef de birou corporatist cu atributii de sfatuitor principal general care da de lucru la altii, si vorbeste mai mult ca sa se vada ca el are un plan cincinal, o chestie pt care eu inca nu am experienta, si asta mai mult deoarece cand eram mic NU am fost atent la plenarele CC al PCR si la vizitele de lucru ale fostului dictator al Romaniei, insa ma antrenez acum asa pe bloguri, astfel incat sa pot si eu sa devin in viitor, daca nu un dictator competent, macar un sef de birou corporatist competent, asa ca trebuie sa iau exemplu de la inaintasi celebri plus sa exersez)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*