Eșec pe linie

Casa de Cultură scoasă la vânzare
Brand turistic

Institutul Cultural Român (ICR) a decis ca, după doar 6 luni, să își închidă filiala din Baia Mare. Din presă, am înțeles că același lucru se va întâmpla și în restul țării.

Totul a pornit cu mare tam-tam pentru redresarea vieții culturale din regiunile istorice, iar programul s-a dovedit un eșec. Nu atât din punct de vedere financiar, cât al muncii. Oamenii care au lucrat prin filiale nu au dat dovadă de prea multă activitate.

S-au încasat bani frumoși, dar evenimente organizate…ioc. Scopul lor era să propovăduiască cultura în regiunile țării și să deschidă apetitul românului pentru frumos, artă și cultură.

Ideea și scopul au fost de bun augur, însă oamenii care ar fi trebuit să ducă la bun sfârșit un asemenea program, s-au dovedit a fi incompetenți. În loc să organizăm și promovăm evenimente culturale, noi închidem după doar 6 luni un program ce părea a fi unul promițător. Nu suntem consecvenți în ceea ce facem, iar asta ne va costa mult pe viitor.

Vinovații nu se vor găsi, cei care conduc destinele instituției la ora actuală, vor încerca să implementeze un alt program; program, care la rândul său, va fi schimbat atunci când ICR-ul va fi condus de alții. Cerc vicios și fără rezultate.

Comentarii

  1. By Laurențiu Trofoșilă

  2. By Stefan

  3. By Javra

  4. By Andreea D.

  5. By Rolling Ideas

  6. By Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *