Casa de Cultură scoasă la vânzare

Casa de Cultură din Baia Mare

UPDATE: Nu s-a mai scos nimic la vânzare. Se pare că incompetenții și-au făcut casă și în echipa ”perfectă” a primarului băimărean.

Baia Mare nu face rabat de la situația orașelor din țară, deși unii ne-am dori acest lucru. Mă refer, în mod special, la situația deloc roz a anumitor imobile aflate în plin centrul reședinței de județ.

Casa de Cultură a Sindicatelor, denumirea pompoasă, a fost scoasă la vânzare de către Direcția de Venituri din primărie. Clădirea se află de mai mulți ani într-o stare degradată, iar proprietarii nu au găsit soluții pentru investiții.

În 8 august, se va organiza o licitație, unde doritorii vor avea șansa să achiziționeze o clădire emblemă a acestui oraș: amfiteatru, birouri, săli de conferință, săli de depozitare și terase.

Zona ultracentrală nu poate decât să fie un atu, cel care va reuși să pună mâna pe clădire, va fi un om câștigat. Asta, dacă va investi în reabilitare, pentru că chiriași cu siguranță va găsi.

3.613.200 lei e suma de pornire, sumă care nu conține și TVA. Dacă e puțin sau mult, doar cei care dețin o asemenea sumă pot să spună. Dacă această licitație se va finaliza cu succes, așteptăm cu mare interes și alte asemenea mișcări pe piața imobiliară.

Foto

18 comentarii

  1. Ca de obicei, vindem tot ce se poate vinde! Nasol :(! Mâine, poimâine o să trăim într-o țară care nu mai e a noastră.

  2. Nu era cumva 3.613.200 in loc de 3.613.2000 ?
    Legat de stire, foarte bine. Daca ar moderniza-o ar putea sa cstige destul de frumos din chirii / concerte, si toate evenimentele ce le poate intretine.
    Plus ca ar schimba putin fata orasului. 🙂

  3. mie , personal, mi se pare o mizerie.
    un privat nu va avea bani/interesul sa pastreze specificul locatiei. o sa se transforme in supermarket sau poate boxe tip center…

  4. Atunci când se vinde, trebuie specifiat faptul că proprietarul e obligat să păstreze specificul activităţii.
    Într-o Casă de Cultură ar trebui organizate activităţi culturale, nicidecum nunţi şi botezuri. În Casa Poporului, înainte de a ajunge sediul Parlamentului, se organizau nunţi. Mi s-a părut aiurea. Aşa şi cu Casa de Cultură. Totuşi, din activităţi culturale nu se câştigă bani, aşa că nu ştiu câţi se vor înghesui s-o cumpere în condiţiile astea.

  5. Ce inseamna „scări de depozitare”? (amfiteatru, birouri, săli de conferință, scări de depozitare și terase)

  6. Cum spuneau şi alţi comentatori, important ar fi să nu i se schimbe „menirea”, avem nevoie şi de cultură… Dar nu ştiu care investitor va „băga” bani în ceva ce nu-i aduce profit şi trebuie să recunoastem, specificul activităţii, recte CULTURA, n-are (sau nu mai are) deloc „căutare” la noi.
    Pe de altă parte, e firesc, din partea Consiliului Local să vândă un imobil din patrimoniu dacă n-are fonduri pentru a-l întreţine (altfel ajunge o ruină), numai că vezi, e o chestie cu două tăişuri. Da’ poate în final va fi bine.

  7. Dacă erau ei deştepţi, cei din primărie, investeau ei ceva bani (şi aşa investesc în tot felul de proiecte dubioase) şi o lăsau spre închiriere. Dar de ce să faci ceva bine când poţi să faci ceva prost.

  8. E ca o peşteră clădirea aia- rece şi întunecoasă. Sper să se facă ceva frumos din ea.

  9. Important este sa nu stea degeaba cladirea. Sa intre ceva banuti si sa arate altfel locul. Acum nu prea poti sa-i ceri cumparatorului (pe banii lui) sa desfasoare activitati culturale si educative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*