Escrocherii pe bandă rulantă

interimar

În ultima vreme, tot citesc prin presa băimăreană despre cazuri de escrocherii. Oameni naivi, care sunt înșelați de cei care doresc să ducă o viață în afara legii. Se pare că oamenii încă nu au învățat să se ferească de astfel de situații.

Recent, o doamnă din oraș a fost sunată de un fals angajat al ambasadei din Spania. Acesta i-a spus că fiul dânsei a avut un accident și că are nevoie urgent de 2000 de euro. Speriată sau dezorientată, doamna a virat suma respectivă fără să pună alte întrebări.

Totul s-a dovedit a fi o fraudă, iar doamna a depus o plângere la secția de poliție. Din păcate, șansele ca să își recupereze paguba sunt minime, să sperăm doar că se va învăța minte. Deși, la TV sau în presă putea să vadă zeci de astfel de cazuri.

În naivitatea noastră, acționăm fără să ne punem prea multe întrebări pe moment. În unele cazuri, astfel de gesturi sunt destul de costisitoare. Să vedem câți vor cădea în plasa celor care, ÎNCĂ, cumpără mașini de cusut germane. Au împânzit, din nou, întreg orașul cu afișe.

Foto

11 comentarii

 1. Atîta timp cît vor exista oameni naivi care se lasă înșelați, vor fi și escroci care vor încerca să le fure banii. Nu te poți aștepta ca statul să te protejeze de genul acesta de fraude, dacă pici în astfel de capcane, vina este în mare parte a ta.

 2. La metoda accidentul profită doar de naivitatea (sau emotivitatea) unor bătrâni.

  Prostia mare este la țeapa cu mașinile de cusut. Acolo se bazează pe lăcomie.

 3. Metoda de escrocare cu presupusul accident e veche.
  Metoda cu maşinile de cusut e mai veche,
  dar tot nu ştiu cum te escrochează.

 4. Mie îmi pare rău de bieţii oameni, dar atâta s-a scris în ziar şi s-a spus la ştiri despre escrocheriile astea încât deja e numai lor că se lasă fraieriţi.
  Eu ştiu pe cineva care a păţit-o de 2 ori cu aceeaşi schemă de fraudare!!

 5. Da de cazul aluia de a fost inselat in aceiasi zi de 3 ori cu aceiasi schema ai auzit? No … din punctul meu de vedere isi merita soarta si aia de profita de prostia sau lacomia lor (naivitatea nu prea are legatura) bine le fac!

 6. Nu e gluma si nici banc nu e … este doar lacomie sau prostie si zilnic auzi cum unii cred ca au castigat la nu stiu ce loterie nu stiu ce sume fabuloase … pentru care inainte trebuie sa depuna cateva sute de lei/euro in nu stiu ce cont … si o fac … fara a isi pune elementara intrebare: cum dracu sa castig la loterie daca eu nici macar nu am jucat?! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*