Aeroport Baia Mare 0 – 1 Aeroport Satu Mare

Pare un titlu lung si pompos, dar se preteaza exact situatiei actuale. Aeroportul International Baia Mare, ala care nu are zboruri internationale, a ratat la mustata o investitie extrem de importanta pentru oras si Maramures.
Ministerul Transportului, domul Ovidiu Silaghi care e satmarean de fel, a dirijat o suma destul de consistenta spre Aeroportul Satu Mare. Banii respectivi trebuiau alocati aeroportului morosan, pentru extinderea pistei de aterizare cu cateva sute de metri pentru a putea permite aterizarea avioanelor mari.
Problema nu e ca acei bani s-au dat la Satu Mare, ci ca pierzand aceasta oportunitate, toata zona noastra pierde o investitie uriasa in zona aeroportului. O firma spaniola dorea sa deschida un punct de lucru in imediata apropiere a aeroportului, un loc unde sa creez cateva mii de locuri de munca. Pas.
Vedeti voi, in Romania asta a noastra sunt foarte importante investitiile. Doar ca astea se rezolva doar daca ai vreun ministru de prin zona ta la putere. Acum au avut noroc vecinii de la vest, dar cine stie poate in viitor vom avea noroc noi. Se pare ca la noi in tara doar asa se poate progresa. Din pacate.

P.S.: „Golul”marcat de satmareni a fost cu ajutorul arbitrului !!!

27 de comentarii

 1. Tipic romanesc … pila si realtia ridicate la rang de strategie guvernamentala 😀

 2. Ne vom mai chinui multi ani din cauza obisnuintei de a ne folosi de „pile si relatii”. E greu sa scapi de asa ceva. :((

 3. Ai idee daca s-a organizat un concurs intre cele doua aeroporturi pentru obtinerea finantarii?

 4. GRESIT ! Nu au fost alocati banii celor de la Satu Mare , asta atata timp cat cei din Maramures au depus deja contestatie ! Trebuie ca cei de aici sa renunte la finantare , si apoi abia se poate trece spre finantare cel din Satu Mare , dar deocamdata s-a depus o contestatie din partea celor din Maramures , asa ca inca vreo cativa ani nu vom avea parte de aeroport nici noi nici ei !

 5. Scuze de spam si offtopic:
  Nu verificasem. Am ales ca mod de conectare cand postez aici contul google si am presupus ca linkuieste blogul asignat contului google.
  Acum am vazut ca linkul era catre google+ …
  Merci pentru observatie 😀 … am corectat 🙂

 6. jucam tur-retur?:)) mizeria cu aeroportul ma va influenta la votul din decembrie.

 7. Hai sa fim corecti. In ultimii 8 ani cine a beneficiat de cele mai multe avantaje ale arbitrilor ?
  Hai sa ne uitam mai atent, la diferenta dintre cele doua orase. Satu Mare arata exact ca si un sat mai mare fata de Baia Mare. Noi am avut pana acum oameni care au vandut tot.
  Sa nu uitam ca este si judet de frontiera. Mai mare rusinea cum arata. Deci trebuie sa ne revenim la normal, un oras de granita nu ?

 8. Nu cred ca s-a decis pana acum intre cele doua…Sincer..Dar acum voi ne-ati dat-o 🙂 Nu ne suparama pe satmareni, ci pe ministerul care decide asa lucrurile…

 9. Lasă că se rezolvă după regionalizare…Doar MM și SM vor face parte din aceeași regiune, iar atunci nu veți mai da vina pe ”mitici”, ci unii pe alții. Cum deja văd că ați început. Țineți-o tot așa, uitați-vă cu atenție sporită în curtea vecinului. Dacă i-a crescut cumva ceapa mai mare, sigur are pile sau ceva matrapazlâc o fi făcut el…Dacă nu cumva tu, bunule gospodar, ai uitat să pui gunoi de grajd astă-toamnă și de-aia o ai mai mică.

 10. La nivel de regiune cu siguranta se rezolva mult mai repede si mai bine aceasta problema. Problemel locale trebuie decise local, nu la nivel national.

 11. Dacă decizia va fi la un Silaghi sau un Remeș-caltaboș, tare mă îndoiesc.
  Oricum, la Satu Mare pot să-i pună și fundulițe, orele de zbor sunt mai convenabile la Baia Mare, cel puțin plecarea dimineața, de aceea sătmărenii care merg cu treabă la București(de parcă s-ar duce vreunul să ia prânzul acolo) tot de pe Baia Mare decolează.
  Nota bene: Silaghi cică a promis un drum expres Baia Mare-Nyiregyhaza. Vezi, ”vă dă” și vouă. Eu m-aș mulțumi chiar și cu drumul actual, numai să-l termine odată!!!

 12. Nu doar Silaghi a promis drumul respectiv,ci multi inaintea lui. Oameni corupti vor exista mereu. Dar decizia cu aeroportul a fost luat datorita ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*