Afară, afară cu…

…chinezii din țară!? În curând, toată țara va răsuna de îndemnul la luptă. Momentul 0 al intrării Chinei pe ușa din spate a Europei, se pare că s-a înfăptuit la noi în țărișoară. Noi ne băgăm în toate și peste tot, așa cum am făcut-o de-a lungul istoriei.

Este în regulă că ne înfrățim cu o țară, a cărui singur scop e să devină stăpâna lumii? O țară în care drepturile omului sunt încălcate la ordinea zilei, un guvern, care chiar și la ora actuală continuă epurarea etnică în Tibet. E bine să ne ținem de mână în văzul lumii?

”Chinejii” ne promit marea cu sarea, noi le promitem că vom fi cuminți și le oferim diferite beneficii. Țara noastră nu are una dintre cele mai bune recenzii prin Europa, nu are rost să disecăm problema (e suficient să ne gândim la cele două războaie mondiale). Europenii, sunt convins că privesc cu suspiciune această apropiere de gigantul asiatic.

Sunt curios cum o să ne comportăm atunci când, țara noastră, va fi invadată de chinezi, iar locurile de muncă și așa puține. vor fi luate de asiaticii ieftini? Ce vom face atunci? Vom fi la fel de buni prieteni?

7 comentarii

  1. Poi cum ce o sa facem? O sa continuam si noi sa plecam. Cei care pana acum au ramas si au mai avut ceva sperante, o sa ne desteptam si o sa luam drumurile Italiei, Germaniei, Americii etc. Si uite asa Romania adevarata o sa se gaseasca pe toata harta lumii…

  2. ne apropiem cu pasi repezi de vest prevad. in ritmul asta in curand la orice dugheana o sa fim serviti de omuletii mici si glabeni

  3. Nu sunt sigur că ne-am împrietenit cu chinezii. Au fost multe declaraţii de faţadă, tocmai aşteptându-se o reacţie a UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*