Mândrii doar pe 1 Decembrie?!

Se apropie cu pași repezi Ziua Națională a României. Anul acesta, țara sărbătorește 95 de ani de la Marea Unire. Moment extrem de important pentru această regiune din Europa. Moment care ar trebui să aibă aceeași valoare sentimentală pentru toți cetățenii acestei țări.

Dar, spre stupoarea multora, nu are. Mulți dintre noi, printre care și eu, nu mă regăsesc deloc în această sărbătoare. Nu din motive etnice, cum ar crede unii, însă Marea Unire nu s-ar fi înfăptuit fără celelalte regiuni. De ce nu se sărbătoresc și acestea la rang de zi națională?

După 1989 și anii de spălat a creierului din perioada comunistă, oamenii au început să se trezească. Au scăpat pe afară, iar acest lucru, pe mulți, i-a făcut să uite de unde au pornit. Și-au negat țara și etnia fără să clipească, însă de 1 decembrie toți sunt extrem de gălăgioși și activi. De ce doar acum, dragi concetățeni? Asta dacă nu ați renunțat la cetățenie.

Nu cred că e nevoie de o zi anume ca să fii mândru de ceea ce ești. Eu aș putea să am chiar trei zile naționale, dar prefer să fiu mândru zilnic :).

2 comentarii

  1. Nu ştiu cum o fi la Baia Mare, dar în Bucureşti n-am observat aşa ceva. Serios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*