Asta nu ne face cinste

raul sasar din baia mare

Știu, am mai discutat despre minunatul râu care traversează orașul Baia Mare. E vorba de același Săsar, pe care acum câteva săptămâni îl lăudam că are pești. Însă, de data asta, s-au petrecut lucruri grave.

Pe lângă obișnuitele pet-uri, care zău că sufocă râul, acum în ultimele săptămâni au început să apară și cadavrele unor animale. Dacă presa locală (încă neaservită cui trebuie) nu s-ar fi sesizat, nu cred că am fi aflat la timp de grozăviile care se petrec pe firul de apă din oraș.

Dacă aș fi în locul autorităților locale, aș încerca să dau de urma acelei persoane care umple râul de cadavre. Apoi aș face public prin toată mass-media locală, o poză cu distinsul cetățean. L-aș face de rușine și bineînțeles i-aș aplica cea mai groasă amendă care există pentru asemenea fapte.

Din păcate, nu cred că se va putea face acest lucru. Vom rămâne cu rușinea și cu dezamăgirea că asemenea oameni au tupeul să calce pe pământ. Sunt convins că acea persoană care s-a debarasat astfel de cadavrul unui animal, este cel mai vehement, atunci când vine vorba de mizeria din țara asta.

Situația râului Săsar, cel puțin în orașul Baia Mare, este disperată. Mizerie, cadavre și buruieni. Apele Române nu își dau interesul, preferă să găsească tot felul de scuze pentru incompetența lor. Să sesizăm astfel de crime din bun-simț, poate așa măcar oamenii se vor simți.

 

20 de comentarii

 1. e din cauza cresterii nivelului apei, de aceea apar acum mai multe mizerii pe apa. tot ce au lasat ”turistii” pe unde au gratarit, acum e luat de ape. cat despre cadavre, nu cred ca le-a aruncat nimeni… s-ar putea sa se fi innecat …

 2. Ce dracu cauta un PORC langa Sasar? Eu zic ca a fost aruncat in apa. Cadavrul a aparut, inainte sa creasca nivelul apei.

 3. Şi acum ţin minte cum, venind de la şcoală şi trecând pe lângă Săsar cu colegii, am găsit o vacă moartă. Mamăă, ce ne-am distrat cu vaca mai ceva decât cu broasca disecată la ora de biologie. Am ajuns acasă târziu şi uzi leoarcă. Câteva zile la rând apoi am analizat procesul fărâmiţării vacii.
  Puştii de azi să nu se distreze cu mortăciuni în Săsar?! 😀

 4. Deci să înțeleg că voi în Baia Mare aveți apă îmbunătățită cu PET-uri de bere și carne de porc ? 🙂

 5. Acum pestii sigur au fugit din calea cadavrelor/pet-urilor, iar daca nu au facut-o inca, probabil se gandesc la asta.
  Asa se intampla cu toate raurile atunci cand ploua: pet-uri multe, crengi, cadavre de animale si cate si mai cate prostii care n-ar trebui sa fie intr-o apa curgatoare.

 6. Totusi trebuie sa punem in aplicare unele metode comuniste. In fiecare sat, panoul de onoare in care apareau toate accidentele, hotiile, … Asa DA, asa NU !

 7. N-aş zice de data asta că natura (cu ploile din ultima vreme) ar fi de vină… mai degrabă „natura” (sub)umana a unora… Dar, să fim optimişti, dispar peştii, dar poate apar racii (deşi ăia nu suportă poluarea cu PETuri).

 8. Urat ca se intampla asa ceva, dar vor avea o scuza…”viiturile” din ultimele zile :).

 9. Pff.. din pacate nu arata deloc bine si nu e bine pentru sanatatea oamenilor.. ar trebui luate masuri urgente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*