Avem bani de luat, avem…

Inainte de sarbatorile de iarna Consiliul Judetean Maramures a stopat un imprumut pe care vroia judetul sa il acceseze. Majoritatea USL s-a revoltat si a oprit din mers initiativa presedintelui Zamfir Ciceu.

Sunt vorba de 20 de milioane de euro pe care dorim sa ii accesam pentru a termina doua lucrari extrem de importante din judet. Unul ar fi drumul Baia Sprie-Barsana, care este un santier de cand s-a retras firma care a castigat licitatia pentru lucrari. Apoi ar fi vorba si despre Spitalul Judetean Baia Mare, zic eu unul dintre cele mai importante realizari din punct de vedere al renovarii.
Daca la inceput consilierii au fost reticienti, pana la urma si-au lasat ambitiile politice la o parte si s-au pus de comun acord. Insa acum mai avem nevoie de un aviz favorabil de la Ministerul de Finante. Eu consider ca aici ne vom bloca. Gradul de indatorare al judetului nu ne va permite o suma asa mare iar asta poate avea repercursiuni grave asupra celor doua lucrari.
   Eu unul ma bucur ca au reusit sa treaca peste orgolii si au votat un lucru benefic pentru cetatenii acestui judet. Oamenii care i-au votat si datorita cui sunt acolo. Cred ca e prima data cand asist la asa ceva.
P.S.: Am eu o presimtire ca ministrul de finante va bloca suma asta mare. Sper sa ma insel.

Sursa foto: romanialibera.ro

12 comentarii

  1. 20 de milioane e o suma destul de… Vad ca astia au inceput sa-si intoarca buzunarele pe dos si sa se uite in stanga si-n dreapta de unde se mai imprumuta pentru pensii, salarii, s.a.m.d. Bineinteles, fondurile structurale sunt alta poveste, dar…

  2. Ma intreb cati bani din cele 20 de milioane vor putea fi justificati. Aici e problema. Ceri 20, folosesti 10, 10 se evapora, insa tu trebuie sa dai inapoi 20.

  3. Exact de asta mă tem şi eu. Nu există contract- sau împrumut fără ca nişte bani să nu ajungă la cineva pe sub mână, iar cetăţenii plătesc totul, ba şi cu dobândă.
    Dar dincolo de aceste temeri, pt oraş şi pt judeţ chiar este nevoie de aceste investiţii.

  4. Scuzați, pardon, orvoar…milioanele sunt 20, dar vorba e numai una…prin urmare ”este vorba”, nu ”sunt vorba”

  5. 🙂 Scrii bine, iar micile mele corecturi – făcute cu bună credință – aș dori să te ajute să scrii și mai bine. Meteahnă din tinerețe, când am fost profesor.

  6. Se multumeste. Sunt constient ca uneori scriu incorect, poate si faptul ca sunt maghiar are de a face cu asta, insa si nevasta ma ajuta cand are timp. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*